Loading...
Cykelrejse i Nordkorea2020-02-14T14:35:30+01:00

Cykelrejse i Nordkorea

Oplev Nordkorea fra en vinkel bag cykelstyret

18. oktober - 27. oktober - 15.995 DKK

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med den mest specielle rejse til Nordkorea, vi har haft - til dato? Så har du nu muligheden, da vi gentager succesen og arrangerer endnu en cykelrejse til Nordkorea. En rejse hvorpå, Du vil få muligheden for at opleve et af verdens mest isolerede lande helt tæt på. Både i bylivet bagved cykelstyret, men også ude i forstæderne og i den meget smukket natur ude på landet. DMZ, Ulim vandfaldet og Dæmningen ved Nampo er blot nogle af de fantastiske steder, du vil opleve på denne unikke rejse. Det er dog ikke kun omgivelserne der gør denne rejse speciel, men mødet med lokale Nordkoreanere og udvidelsen af ens kulturelle horisont - I sandhed en oplevelse for livet!

Cykling Pyongyang Nordkorea

En cykelrejse på veje som de færreste har kørt på

 • Kun 9 pladser

 • Se den nordkoreanske natur med egne øjne

 • Kom helt tæt på den nordkoreanske befolking

 • Cykeltur i et verdens mest isolerede lande

 • Besøg 4 nordkoreanske byer

 • Oplev DMZ ved grænsen mellem Nord- og Sydkorea

En cykelrejse på veje som de færreste har kørt på

 • Kun 9 pladser

 • Se den nordkoreanske natur med egne øjne

 • Kom helt tæt på den nordkoreanske befolking

 • Cykeltur i et af verdens mest isolerede lande

 • Besøg 4 nordkoreanske byer

 • Oplev DM ved grænsen mellem Nord- og Sydkorea

Program for rejsen

Vi mødes på Hilton Garden Inn, Dandong. Efter indtjekning er der fællesmiddag på menuen. Middagen vil foregå på en nordkoreansk drevet restaurant, som er et af de få steder i verden, hvor nordkoreanere arbejder uden for landets grænser.

Under middagen vil rejselederen dele ud af sine erfaringer, så du vil få mest muligt ud af din rejse.

Kim Il Sung Square og Juche Tower

Pyongyang Nordkoreas hovedstad

Dagen hvor vi skal krydse grænsen til Nordkorea.

På togturen fra Dandong til Pyongyang, vil der være unik mulighed for at interagere med rejsende nordkoreanere. Hvis man er tilpas ydmyg og opsøgende, er der enestående mulighed for at komme helt tæt på nordkoreanernes personlige liv. Du kan også kigge ud af vinduet, hvor du vil se den mindre kendte side af Nordkorea. Efter ankomst vil vi gå en tur på Kim Il Sung Square, pladsen hvor alle parader og optog bliver afholdt. Dagen sluttes med fællesmiddag med vores nordkoreanske guider.

Krigs museum i Nordkorea

Workers party foundation monument

Første hele dag i Nordkorea, og det er tid til at opleve Pyongyang.

Dagen starter ud med en tur i metroen. Her vil vi mødes nordkoreanerne på deres daglige pendlertur. Metro turen stopper ved Arch of Triumph hvorefter vi kører til Krigsmuseummet. Her hører vi om hvor Nordkorea i bund og grund startede - nemlig ved Korea Krigen. På på det koreanske krigsmuseum, vil du høre om Koreakrigen fra en nordlig vinkel og du vil træde ind på det amerikanske spionskib USS Pueblo.

Herefter tager vi hen til Kwangbook Supermarked, hvor du kan handle proviantering side om side med koreanerne inden vi spiser i den undejordiske restaurant, under supermarkedet.

Efter frokost tager vi til Grand Peoples Central Study House. På dette folkebibliotek, som har kostet mere end 100 mio dollars at bygge, får vi rundvisning af den lokale guide. Du vil se flotte marmorhaller, store lysekroner og vigtigst af alt: De store bogsamlinger. Dagen afsluttes ved Workers Party Foundation Monument. Herefter tager vi på restaurant, inden vi tager til Sosan Hotel hvor vi skal overnatte.

Cykling Pyongyang Nordkorea

Vi står overfor turens første cykeltur. Det foregår rundt i hovedstaden. Den 12 km lange cykeltur rundt i Pyongyang, vil tage os alle forbi de største og flotteste monumenter og vi vil køre langs strandpromenaden. Det betyder også at vi vil gøre stop undervejs, for at du kan nyde bygningsværkerne fra helt nært hold. Selve turen slutter ved Juche Tower inden vi skal have frokost. Sørg for at spise nok, inden vi skal på rejsen længste tur.

Spænd cykelskoene her efter frokost. For ikke nok med at det er rejsens længste tur, så skal vi også ud at køre på motorvejen. Vi skal køre 30 km til Nampo City. Byen ligger ved vestkysten. Selve cykelturen herhen vil blive på nogle af de mindst berejste veje, for selvom det er en 6 sporet motorvej, kommer der kun få folk og endnu færre turister. Vi vil med størst sandsynlighed også møde nordkoreanerne på vejen. Derudover kan vi se hvordan landlivet fungerer, og vi vil undervejs på rejsen gøre stop og snakke om de, indtryk vi får.

Ved ankomst til Nampo, skal vi først og fremmest have en velfortjent aftensmad inden vi checker ind på Ryongyang Spa Hotel. Ja du læste rigtigt, det er et Spa hotel, så du kan være klar til cykelturen imorgen.

Nordkorea natur Kuwol

Du er forhåbentlig veludhvilet inden vi bevæger os ud på dagens rute. Vi skal nemlig helt syd på (ikke hele vejen på cykel), men dagen slutter i grænsebyen Kaesong.

Inden vi begiver os ud på cyklen, kører vi til West Sea Great Barriage Dæmning. Det er et kæmpe bygningsværk som adskiller den nordkoreanske flod fra havet. Herefter skal vi op på cyklen. Turen i dag 15 km. Først opad Mt. Kuwol til Unryl. Herefter bliver vi kørt det sidste stykke til Sariwon.
I Sariwon vil vi prøve tradtionelle koreanske kostumer og gå til udkigsposten for at se udover byen og besøge et universitet.

Derefter venter en 3 timers køretur for at komme helt til Kaesong.

Ved ankomst til Kaesong checker vi ind på det tradtionelle Minsok Folklore Hotel. Det betyder altså at vi denne aften stifter med bekendtskab med de koreanske traditioner, når vi skal overnatte på gulvet og varmes op af rørene som er lagt under de tradtionelle bygninger.

DMZ Nordkorea Kaesong

Janam Hill i Kaesong City Nordkorea

Dagen starter med en morgengåtur i Kaesong City op ad Janam Hill for at opleve byen helt tæt på. Efter gåturen skal vi til et af de mest intense militære områder i verden, nemlig grænsezonen DMZ. Området er grænsen mellem Nord- og Sydkorea, og er konstant overvåget af soldater fra begge sider. Vi kommer helt tæt på grænsen, og hvis du er heldig, kan du endda stå med et ben på hver side.

I Kaesong finder vi også Koryo museum. Det er et museum hvor historien om den koreanske kultur og historie før Korea krigen bliver fortalt.  Når vi besøger museet, vil du opleve den stærke forbindelse som Syd- og Nordkorea har haft før den splittende krig og bedre forstå, hvorfor Korea historisk set er ét land. På dette museum vil vi også høre om Ryongyang Temple, hvilket passer perfekt med den 10 km lange cykeltur som venter forude. Den går nemlig fra Pakyon vandfald til Ryongyang Temple. Dagen rute er en meget stejl stigning. Det stejleste sted er 17%. Frygt dog ikke. Der er sat god tid af, og du er velkommen til at trække op - for udsigten fra toppen er nemlig hver en anstrengelse værd.

På vejen tilbage vil vores guide fortælle om Nordkoreas genforeningspolitik, og hvordan landet skal blive genforenet – fra Nordkoreas perspektiv. Her er der en unik mulighed for at få stillet alle de spørgsmål til guiden, så du kan svar på evt. fordomme du har. Efter ankomst til Pyongyang, checker vi ind på Yanggakdo Hotel.

Children Palace Pyongyang

Selvom vi nærmest lige er kommet tilbage til Pyongyang, skal du igen pakke din taske og forberede dig på en køretur. Vi skal nemlig til en del af Nordkorea hvor vi endnu ikke har været - vi skal østpå. Dagens køretur slutter ved Ulim vandfald. Her får vi dagens frokost i bedste skovtur stil. Dagens cykeltur bliver også i den fantatiske nordkoreanske natur.

Efter cykleturen kører vi til Wonsan City hvor vi skal overnatte.

Bjerg Cykling Nordkorea Natur

Du er netop vågnet op i Wonsan City, nær østkysten. Det er sidste hele dag i Nordkorea, og vi skal derfor få oplevet så meget vi kan, inden vi imorgen rejser hjemad igen. I Wonsan skal vi både på jernbanemusuem, besøge byens plads samt skolen for talenter. Vi arbejder også på at få lov at cykle langs strandpromenaden i Wonsan, det vil vi dog først få endeligt svar på denne morgen.

Efter frokost, kører vi tilbage til Pyongyang. Vi får afskedsmiddag med vores guides, besøger en lokal ølbar og checker til sidst ind på Yanggakdo Hotel for at overnatte den sidste nat i Nordkorea.

Rejse til Nordkorea afsked

Sidste dag i Nordkorea. Efter afsked med vores guider, venter en tog tur tilbage til Dandong. Sidste mulighed for at interagere med nordkoreanere, men man er også mere end velkommen til at tage lur på vejen hjem til Dandong.

I Dandong vil vi have en sidste afskedsmiddag, og udveksle alle vores erfaringer og oplevelser. Efter middagen tager vi tilbage på Hilton Garden Inn i Dandong, og programmet er slut. Sidste overnatning i Kina er også inkluderet.

Dandong the broken bridge

Sidste dag på rejsen, og der er ikke de vilde planer, udover at sige farvel til hinanden. Hvis du stadig har mod på oplevelser kan du i Dandong besøge den kinesiske mur eller broken bridge som går halvvejs over floden til Nordkorea. Hvis du forventer at du på nuværende tidspunkt gerne vil rejse rundt i Kina er du selvfølgelig mere end velkommen til det.

Grundet den generelle turisme i Nordkorea er programmet lagt med forbehold for ændringer. Der vil inden og under rejsen blive foretaget justeringer, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at opdatere dig jævnligt. I tilfælde af noget bliver aflyst, vil vi finde en alternativ aktivitet.

Rejseleder - Jonas Bang Andersen

Rejseleder Jonas Bang Andersen
Læs mere om Jonas

Når du rejser med Above Borders sender vi altid en rejseleder med på grupperejsen. Det er vores garanti for at sikre:

 1. Unik kendskab til destinationen
 2. Sikkerhed og fleksibilitet i top
 3. Lokal ekspertise

På denne rejse er din rejseleder Jonas Bang Andersen.

Jonas har i en alder af 25 år boet i 3 forskellige lande, besøgt 15 lande fordelt på 3 verdensdele og fungeret som rejseleder siden 2015. Når Jonas rejser, tror han på at den eneste måde rigtig at forstå og lære om et lands kultur er at snakke med befolkningen. Kun på den måde kan vi komme helt tæt på, og dermed forstå og lære om destinationen. Derfor forsøger han altid at møde og snakke med så mange lokale han kan, når han er afsted på sine rejser.

Når Jonas er med som rejseleder er du garanteret unikt lokalt kendskab til destinationen, masser af personlige beretninger og en underholdende rejse.

Prisen for rejsen

Prisen for vores cykelrejse til Nordkorea er 15.995 DKK. Herunder ser du hvad er inkluderet og hvad som ikke er inkluderet i prisen. Dette gælder uanset hvornår du tilmelder dig.

Inkluderet

 • Visum til Nordkorea

 • Transport fra Kina til Nordkorea og tilbage

 • Transport i Nordkorea

 • Al overnatning i Kina (2 nætter) og i Nordkorea (6 nætter)

 • Alle måltider i Kina og Nordkorea

 • To nordkoreanske guider og nordkoreansk chauffør

 • Dansk rejseleder - Jonas

 • Al indgang til museum m.m.

Ikke inkluderet

 • Transport fra Danmark (eller andre steder) til Kina

 • Ekstra måltider, snacks og souvenirs

 • Rejseforsikring

 • Double Entry Visum til Kina

Vigtig information

Above Borders er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnr: 2943), hvilket er din garanti for at vi følger dansk lovgivning i forbindelse med grupperejser. Vi vil altid stå til rådighed hvis du har spørgmål og sørge for du får tilsendt materiale som forberedelse til vores rejse som sikre at du er bedst muligt forberedt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er flybilletten ikke inkluderet?2018-11-22T12:42:44+01:00

Vi har valgt at arrangere rejsen uden bookning af fly. Dette er for at give dig fleksibilitet, så du kan vælge hvorfra og til, du vil rejse. Det kan f.eks. være, du vil være et par dage i Kina, før vores rejse starter, eller du har lyst til at rejse videre til Sydkorea eller andre dele af Asien i forlængelse af turen. Vi vil dog hellere end gerne assistere med planlægningen, og vil også informere omkring hvilket fly, vi rejser med.

Hvad koster turen i alt?2020-02-17T11:09:19+01:00

Et præcist beløb for hele turen afhænger af mange forskellige parametre. For alligevel at prøve at vise dig en oversigt finder du herunder hvilke udgifter, du har udover selve prisen for turen:

– Flybillet 3-5.000 kr.

– Tog fra Beijing til Dandong ca. 300 kr.

– Visum til Kina 995 kr.

– Lommepenge 1-2.000 kr.

I første omgang skal du betale depositum på 2.500 kr. – yderligere instruktioner afgives, når du har tilmeldt dig vores rejse.

Kan jeg rejse til USA efter jeg har været i Nordkorea?2018-07-29T14:13:17+02:00

Ja! Du får intet stempel i dit pas, og det vil derfor ikke påvirke nogen rejser, du måtte have efter. Du får derimod et separat visum til Nordkorea, som bliver udleveret ved rejseafgang. Det er heller intet problem, hvis du tidligere har været i USA.

Er alt opstillet og falsk?2018-07-29T14:15:18+02:00

Nej! Ganske vist følges vi ad i en guidet gruppe med nordkoreanske guider. Vi kan ikke rejse til andre byer, end hvad vi har planlagt på forhånd. Men der er netop en grund til, vi har valgt at have programmet på den måde. Det er for at få så meget som muligt med fra Nordkorea, nu vi er der.

Vi kommer til at snakke med nordkoreanere, og du er velkommen til at spørge om, hvad du vil. Vi kommer til at køre i metroen, som de lokale gør i deres hverdag. Så nej, det hele er ikke opstillet, men vi følger en programlagt guidet tur.

Er det farligt at rejse til Nordkorea?2018-12-11T21:16:06+01:00

Mange spørger os, om det overhovedet er sikkert at rejse til Nordkorea – her skal det med det samme lige indskydes, at det er vigtigt at bemærke, at Nordkorea er et totalitært styre, og du skal sørge for at overholde reglerne og instruktionerne udstedt af din rejseleder og de lokale guides. Men hvis du holder reglerne, er Nordkorea måske et af verdens mest sikre lande at rejse i. Der er ingen turister, der bliver overfaldet eller berøvet. Som forberedelse til rejsen vil du få de simple regler at vide, og skulle du undervejs på rejsen glemme disse vil den danske rejselederminde dig om dem. I tilfælde af, at du alligevel skulle komme til f.eks. at tage et billede af soldater, som du ikke må, så vil vores lokale nordkoreanske guide blot bede dig om at slette billedet. Både rejselederen og guiden er interesseret i, at du får den bedst mulige rejse.

Du kan også læse vores indlæg der går mere i dybden med emnet: "Nej det er ikke farligt at rejse til Nordkorea"

Hvad synes andre medrejsende?2018-07-29T14:23:46+02:00

For os betyder det meget, at alle medrejsende får en fantastisk oplevelse – derfor lader vi dem også tale for sig selv, når nogen spørger, hvad de synes om vores rejser. Du kan læse, hvad de synes her:

 

Rejse til Nordkorea DMZ

"Above Borders har virkelig arrangeret en genial tur. Det hele var nøje planlagt og tidsplanen blev overholdt - der blev endda tilføjet flere oplevelser på programmet i løbet af de dage vi var der. Det er mega fedt at opleve et land der er så lukket for omverdenen og man får lov til at skabe sig sin egen mening og holdning til alle de historier man hører om landet. Det var i hver fald noget af en øjenåbner for mit vedkommende. En tur til Nordkorea kan klart anbefales!"

Gustav Trampe, Påskerejse til Nordkorea
Rejse til Nordkorea Sporvogn

"Utrolig interessant oplevelse, som viser Nordkorea fra en hel ny vinkel som samtidig sætter tankerne igang om en verden langt fra ens liv i Danmark. Turen var rigtig godt planlagt med masser spændende oplevelser, god mad og interaktion med Nordkoreanere. En oplevelse for livet!"

Casper Wiklund, Efterårsrejse til Nordkorea
rejse til Nordkorea

"En helt fantastisk tur jeg klart vil anbefale! Turen var virkelig velorganiseret og der var kræset for detaljerne, så deltagerne kan nyde turen fuldt ud. Det var en oplevelse for livet og jeg håber at kunne gense landet en anden gang."

Theresa Jepsen, Efterårsrejse til Nordkorea
Rejse til Nordkorea

“Fantastisk tur, tager gerne afsted igen. Lækkert hotel med alt hvad hjertet begærer, lækker mad, masser af nye fantastiske oplevelser, og bekendtskaber. Vi havde de sødeste guider der sørgede for at intet manglede, og at vi var i gode trygge hænder!”

Anna Mikkelsen, Efterårsrejse til Nordkorea

“Platin-stjernen er sikret igennem 5-stjernet anmeldelse. En meget flot tur, med ekstraordinære oplevelser og en meget humør-fyldt og engageret rejseleder i Jonas. Vil klart anbefale en tur – hvis du overvejer flere dage i Kina end turen er berammet, så spring dog Dandong over og nøjes med den ene aften/dag som programmet angiver.”

Mikkel Dragemose-Hansen, Påskerejse til Nordkorea