Loading...
Efterårsrejse til Nordkorea2020-03-10T10:22:55+01:00

Efterårsrejse til Nordkorea

Rejse og fejring af nordkoreansk helligdag

8. oktober - 15. oktober - 12.495 DKK

Den 10. oktober er national helligdag i Nordkorea. I år er det 75-års dagen for stiftelse af partiet. Traditionen tro, er 75-års dage, de fejringer som er størst i Nordkorea. Vi kan ikke garantere en militærparade, men vi kan garantere at der vil være opvisning, fejring og samtlige nordkoreanere vil tage deres fornemmeste udsmykning på i form af nationale klæder.

Derudover vil vi på denne efterårsrejse, kun for danskere, opleve Pyongyang, overnatte i Kaesong, besøge DMZ (et af verdens mest militære områder), møde lokalbefolkningen og meget meget mere. Hvis du vil have en helt anderledes rejse, så skal du tage med på denne efterårsrejse til Nordkorea.

Children Palace
 • Fejring af nordkoreansk helligdag

 • Verdens mest isolerede land

 • DMZ, verdens mest intense militære område

 • Dansk rejseleder

Program for rejsen

Toget i Nordkorea

Vi mødes på Hilton Garden Inn, Dandong. Efter indtjekning er der fællesmiddag på menuen. Middagen vil foregå på en nordkoreansk drevet restaurant, som er et af de få steder i verden, hvor nordkoreanere arbejder uden for landets grænser.

Under middagen vil rejselederen dele ud af sine erfaringer, så du vil få mest muligt ud af din rejse.

Toget mellem Dandong og Pyongyang

Dagen hvor vi skal krydse grænsen til Nordkorea.

På togturen fra Dandong til Pyongyang, vil der være unik mulighed for at interagere med rejsende nordkoreanere. Hvis man er tilpas, ydmyg og opsøgende, er der enestående mulighed for at komme helt tæt på nordkoreanernes personlige liv. Efter ankomst vil vi besøge Pyongyangs triumf bue, Arch of Triumph.  Dagen sluttes af med fællesmiddag sammen med vores nordkoreanske guider og en gåtur langs Changjon Street til Kim Il Sung Square – pladsen hvor alle parader og optog bliver afholdt.

Dans til Nordkoreansk helligdag

Helligdag

Den 10. oktober er en helligdag i Nordkorea. Det er 75. års dagen for fejringen af partiets stiftelse. Det parti som er ledende i Nordkorea og altid har været.

Ved 75. års dage er fejringen sædvanligvis ekstra stor. Samtidig har Nordkoreas leder Kim Jong Un, udtalt at netop denne dag skal fejres ekstra meget. Hvordan dagen præcis kommer til at forløbe, er derfor endnu usikkert - hvad der dog er sikkert er at dagen blive uden sammenligning.

Vi vil opdatere så snart vi ved præcist hvad der skal ske denne dag.

Opdateres snart

Krigsmuseum rundvisning

Bongsu Kirke Church Pyongyang

Mr. Lee forklarer

Ovenpå gårsdagens festligheder, fortsætter vi med endnu en begivenhedsrig dag.

Vi starter med rundvisning på Victorious Fatherland Liberation War Museum, hvor vi skal høre om Korea krigen og hvor skelsættende den har været for den koreanske halvø - alt fra et nordkoreansk perspektiv.

Da det er søndag, og Kristihimmelfartferie, skal vi besøge Bongsu Church, en af de få kristne kirker i Nordkorea. Forhåbentlig får vi endda lov at deltage i en gudstjeneste.

Efter frokost kører vi til byen landsbyen Sariwon. Her vil vi besøge et landbrug. En lokal landmands familie vil vise os sit hjem, og vi kan se hvor og hvordan, han arbejder. Du får en helt ny vinkel på byer uden for Pyongyang og kommer til at forstå Nordkorea meget bedre efter denne dag. Alt sammen for at give en bredere forståelse for Nordkorea, som er meget forskellige fra landet til byen og det kommer til at forstærke oplevelsen af hele rejsen.

Efter besøget i Sariwon, kører vi til Kaesong - grænsebyen til Sydkorea. Her skal vi overnatte inden vi dagen efter skal besøge grænseområdet.

Jonas på Janam Hill

DMZ Nordkorea Kaesong

Dagen starter med en morgen gåtur i Kaesong City op ad Janam Hill for at opleve byen helt tæt på. Efter gåturen skal vi til et af de mest intense militære områder i verden, nemlig grænsezonen DMZ. Området ligger på grænsen mellem Nord- og Sydkorea, og er konstant overvåget af soldater fra begge sider. Vi kommer helt tæt på grænsen, og hvis du er heldig, kan du endda stå med et ben på hver side.

I Kaesong finder vi også Koryo museum. Det er et museum hvor historien om den koreanske kultur og historie før Korea krigen bliver fortalt.  Når vi besøger museet, vil du opleve den stærke forbindelse som Syd- og Nordkorea har haft før den splittende krig og bedre forstå, hvorfor Korea historisk set er ét land. Efterfølgende skal vi også have frokost i Kaesong inden vi kører tilbage til Pyongyang.

På vejen tilbage, vil vores guide fortælle om Nordkoreas genforeningspolitik, og hvordan landet skal blive genforenet – fra Nordkoreas perspektiv.

I Pyongyang skal vi se Juche Tower, som er verdens største murstens tårn. Hvis du har lyst, kan du komme op i toppen hvor du kan få en fuld udsigt over hele hovedstaden. Efter aftensmaden og en lang dag tager vi tilbage på hotellet.

Grand Peoples Central Study House Rundvising
Rejse til Nordkorea Children Palace Pyongyang

Sidste hele dag i Pyongyang, hvilket blot betyder, at vi skal nå at opleve meget mere!

Dagen i dag handler om at interagere med lokalbefolkningen. Derfor starter vi ud med at besøge en folkeskole, hvor du kan få lov at snakke med de unge studerende.

Efter frokost skal vi vises rundt på Grand Peoples Central Study House. Det er en af de største og mest centrale bygninger i hele Pyongyang, og fungerer som det daglige bibliotek og voksen skole. Her skal vi også møde studerende som lærer engelsk, men de vil være nogle ældre studerende som er bedre til engelsk.

Om eftermiddagen kører vi til Children Palace, hvor vi først vil blive vist rundt. Her kan vi se de dygtige børn optræde og få undervisning i både dans, musik og meget andet. Rundvisningen slutter af med en forestilling på paladset.

Dagen afsluttes med middag sammen med vores guider, en øl fra den lokale bar og en gåtur på Future Scientist Street. Tilbage på hotellet kan vi tage et spil bowling, bade i swimmingpool eller spille bordtennis. Hvis du er blevet for træt til flere aktiviteter, kan du også vælge at drikke en sidste i øl i den roterende restaurant på 47. etage.

Togrejse Nordkorea

Sidste dag i Nordkorea. Efter afsked med vores guider, venter en tog tur tilbage til Dandong. Sidste mulighed for at interagere med nordkoreanere, men man er også mere end velkommen til at tage en lur på vejen hjem til Dandong.

I Dandong vil vi have en sidste afskedsmiddag, og udveksle alle vores erfaringer og oplevelser. Efter middagen tager vi tilbage på Great Wall Hotel i Dandong, og programmet er slut. Sidste overnatning i Kina er også inkluderet, og dagen efter kan man rejse tilbage til Danmark eller videre rundt i Asien hvis man har lyst til det.

Dandong the broken bridge

Sidste dag på rejsen, og der er ikke de vilde planer, udover at sige farvel til hinanden. Hvis du stadig har mod på oplevelser kan du i Dandong besøge den kinesiske mur eller broken bridge som går halvvejs over floden til Nordkorea. Hvis du forventer at du på nuværende tidspunkt gerne vil rejse rundt i Kina kan du også tilmelde dig vores sommerrejse til Kina.

Grundet den generelle turisme i Nordkorea er programmet lagt med forbehold for ændringer. Der vil inden og under rejsen blive foretaget justeringer, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at opdatere dig jævnligt. I tilfælde af noget bliver aflyst, vil vi finde en alternativ aktivitet.

Rejseleder - Gustav

Når du rejser med Above Borders sender vi altid en rejseleder med på grupperejsen. Det er vores garanti for at sikre:

 • Unikt kendskab til destinationen

 • Sikkerhed og fleksibilitet i top

 • Lokal ekspertise

På denne rejse er din rejseleder Gustav

Gustav Trampe i Turkmenistan
Læs mere om Gustav

Gustav har siden barnsben, været bidt af sprog og fremmedkultur. Med sit rare væsen og kølige overblik formår Gustav som rejseleder, altid at give alle medrejsende en behagelig og indsigtsfuld rejse. Du kan derfor godt glæde dig til at rejse med Gustav.

Prisen for rejsen

Prisen for vores efterårsrejse rejse til Nordkorea er 12.495 DKK. Herunder ser du hvad er inkluderet og hvad som ikke er inkluderet i prisen.

Inkluderet

 • Visum til Nordkorea

 • Transport fra Kina til Nordkorea og tilbage

 • Transport i Nordkorea

 • Al overnatning i Kina (2 nætter) og i Nordkorea (5 nætter)

 • Alle måltider i Kina og Nordkorea

 • To nordkoreanske guider og nordkoreansk chauffør

 • Dansk rejseleder - Gustav

 • Al indgang til museum m.m.

Ikke inkluderet

 • Transport fra Danmark (eller andre steder) til Kina

 • Ekstra måltider, snacks og souvenirs

 • Ekstra aktiviteter, f.eks. toppen af Juche Twoer

 • Rejseforsikring

 • Double Entry Visum til Kina

Vigtig information

Above Borders er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnr: 2943), hvilket er din garanti for at vi følger dansk lovgivning i forbindelse med grupperejser. Vi vil altid stå til rådighed hvis du har spørgmål og sørge for du får tilsendt materiale som forberedelse til vores rejse som sikre at du er bedst muligt forberedt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er flybilletten ikke inkluderet?2018-11-22T12:42:44+01:00

Vi har valgt at arrangere rejsen uden bookning af fly. Dette er for at give dig fleksibilitet, så du kan vælge hvorfra og til, du vil rejse. Det kan f.eks. være, du vil være et par dage i Kina, før vores rejse starter, eller du har lyst til at rejse videre til Sydkorea eller andre dele af Asien i forlængelse af turen. Vi vil dog hellere end gerne assistere med planlægningen, og vil også informere omkring hvilket fly, vi rejser med.

Hvad koster turen i alt?2020-02-17T11:09:19+01:00

Et præcist beløb for hele turen afhænger af mange forskellige parametre. For alligevel at prøve at vise dig en oversigt finder du herunder hvilke udgifter, du har udover selve prisen for turen:

– Flybillet 3-5.000 kr.

– Tog fra Beijing til Dandong ca. 300 kr.

– Visum til Kina 995 kr.

– Lommepenge 1-2.000 kr.

I første omgang skal du betale depositum på 2.500 kr. – yderligere instruktioner afgives, når du har tilmeldt dig vores rejse.

Kan jeg rejse til USA efter jeg har været i Nordkorea?2018-07-29T14:13:17+02:00

Ja! Du får intet stempel i dit pas, og det vil derfor ikke påvirke nogen rejser, du måtte have efter. Du får derimod et separat visum til Nordkorea, som bliver udleveret ved rejseafgang. Det er heller intet problem, hvis du tidligere har været i USA.

Er alt opstillet og falsk?2018-07-29T14:15:18+02:00

Nej! Ganske vist følges vi ad i en guidet gruppe med nordkoreanske guider. Vi kan ikke rejse til andre byer, end hvad vi har planlagt på forhånd. Men der er netop en grund til, vi har valgt at have programmet på den måde. Det er for at få så meget som muligt med fra Nordkorea, nu vi er der.

Vi kommer til at snakke med nordkoreanere, og du er velkommen til at spørge om, hvad du vil. Vi kommer til at køre i metroen, som de lokale gør i deres hverdag. Så nej, det hele er ikke opstillet, men vi følger en programlagt guidet tur.

Er det farligt at rejse til Nordkorea?2018-12-11T21:16:06+01:00

Mange spørger os, om det overhovedet er sikkert at rejse til Nordkorea – her skal det med det samme lige indskydes, at det er vigtigt at bemærke, at Nordkorea er et totalitært styre, og du skal sørge for at overholde reglerne og instruktionerne udstedt af din rejseleder og de lokale guides. Men hvis du holder reglerne, er Nordkorea måske et af verdens mest sikre lande at rejse i. Der er ingen turister, der bliver overfaldet eller berøvet. Som forberedelse til rejsen vil du få de simple regler at vide, og skulle du undervejs på rejsen glemme disse vil den danske rejselederminde dig om dem. I tilfælde af, at du alligevel skulle komme til f.eks. at tage et billede af soldater, som du ikke må, så vil vores lokale nordkoreanske guide blot bede dig om at slette billedet. Både rejselederen og guiden er interesseret i, at du får den bedst mulige rejse.

Du kan også læse vores indlæg der går mere i dybden med emnet: "Nej det er ikke farligt at rejse til Nordkorea"

Hvad synes andre medrejsende?2018-07-29T14:23:46+02:00

For os betyder det meget, at alle medrejsende får en fantastisk oplevelse – derfor lader vi dem også tale for sig selv, når nogen spørger, hvad de synes om vores rejser. Du kan læse, hvad de synes her:

 

Rejse til Nordkorea DMZ

"Above Borders har virkelig arrangeret en genial tur. Det hele var nøje planlagt og tidsplanen blev overholdt - der blev endda tilføjet flere oplevelser på programmet i løbet af de dage vi var der. Det er mega fedt at opleve et land der er så lukket for omverdenen og man får lov til at skabe sig sin egen mening og holdning til alle de historier man hører om landet. Det var i hver fald noget af en øjenåbner for mit vedkommende. En tur til Nordkorea kan klart anbefales!"

Gustav Trampe, Påskerejse til Nordkorea
Rejse til Nordkorea Sporvogn

"Utrolig interessant oplevelse, som viser Nordkorea fra en hel ny vinkel som samtidig sætter tankerne igang om en verden langt fra ens liv i Danmark. Turen var rigtig godt planlagt med masser spændende oplevelser, god mad og interaktion med Nordkoreanere. En oplevelse for livet!"

Casper Wiklund, Efterårsrejse til Nordkorea
rejse til Nordkorea

"En helt fantastisk tur jeg klart vil anbefale! Turen var virkelig velorganiseret og der var kræset for detaljerne, så deltagerne kan nyde turen fuldt ud. Det var en oplevelse for livet og jeg håber at kunne gense landet en anden gang."

Theresa Jepsen, Efterårsrejse til Nordkorea
Rejse til Nordkorea

“Fantastisk tur, tager gerne afsted igen. Lækkert hotel med alt hvad hjertet begærer, lækker mad, masser af nye fantastiske oplevelser, og bekendtskaber. Vi havde de sødeste guider der sørgede for at intet manglede, og at vi var i gode trygge hænder!”

Anna Mikkelsen, Efterårsrejse til Nordkorea

“Platin-stjernen er sikret igennem 5-stjernet anmeldelse. En meget flot tur, med ekstraordinære oplevelser og en meget humør-fyldt og engageret rejseleder i Jonas. Vil klart anbefale en tur – hvis du overvejer flere dage i Kina end turen er berammet, så spring dog Dandong over og nøjes med den ene aften/dag som programmet angiver.”

Mikkel Dragemose-Hansen, Påskerejse til Nordkorea