Efterårsrejse til Nordkorea2019-05-24T09:16:57+00:00

Efterårsrejse til Nordkorea

Oplev den smukke efterårsnatur i Nordkorea

Der er en grund til, at vi er så fascineret af Nordkorea – landet er utroligt og skal opleves. Derfor skal du tage med Above Borders på en efterårsrejse til Nordkorea.

Endnu engang arrangerer vi en rejse til Nordkorea. Rejsen er i efteråret og er kun for danskere, der vil med til verdens mest isolerede land. Vi garanterer, at du vil få et dybere indblik i den nordkoreanske kultur; vil interagere med lokale nordkoreanere samt opleve det smukke efterår i Asien.

Du vil også komme til at se et af de mest intense militærområder i verden, hvor både syd- og nordkoreanske soldater står vagt. Kort fortalt vil vi sørge for, at du får masser interessante og tankevækkende oplevelser.

Afrejse 8. oktober
Hjemrejse 15. oktober

13.000 DKK

Maks Deltager antal: 10 personer

Inkl. kost og logi

 • Oplev verdens mest isolerede land

 • Dansk rejseleder og lokale guides

 • En rejse du aldrig vil glemme

Program for rejsen

Vi mødes på Hilton Garden Inn, Dandong. Efter indtjekning er der fællesmiddag på menuen. Middagen vil foregå på en nordkoreansk drevet restaurant, som er et af de få steder i verden, hvor nordkoreanere arbejder uden for landets grænser.

Under middagen vil rejselederen dele ud af sine erfaringer, så du vil få mest muligt ud af din rejse.

Rejse til Nordkorea tog

Dagen hvor vi skal krydse grænsen til Nordkorea.

På togturen fra Dandong til Pyongyang, vil der være unik mulighed for at interagere med rejsende nordkoreanere. Hvis man er tilpas ydmyg og opsøgende, er der enestående mulighed for at komme helt tæt på nordkoreanernes personlige liv. Efter ankomst vil vi besøge Pyongyangs triumf bue, Arch of Triumph.  Dagen sluttes af fællesmiddag med vores nordkoreanske guider og en gåtur langs Changjon Street til Kim Il Sung Square – Pladsen hvor alle parader og optog bliver afholdt.

Folkeskole i Pyongyang Nordkorea

Dagen, hvor vi skal have så meget interaktion med den nordkoreanske befolkning som muligt!

Vi starter morgenen med at køre i en af verdens dybeste metroer (100 meter dyb). Her vil vores guider fortælle om hver station, og vi kan være i kontakt med nordkoreanerne, mens de er på vej på arbejde.

Efter metroturen går vi forbi Arch of Triumf og Pyongyang Football Stadium for herefter at køre hen til et af de mest hellige steder i Nordkorea, Mansudae Grand Monoment. Efter monumentet skal vi til Korean People’s Study House. Vi vil blive vist rundt på dette folkebibliotek og få muligheden for at snakke med en klasse, som bliver undervist i engelsk. Efter frokost kører vi til en folkeskole, hvor vi kan spørge eleverne om deres hverdag, og hvordan de bliver undervist.

Dagen i Pyongyang afsluttes med rundvisning på Children Palace og forestilling udført af de dygtige nordkoreanske børn. Vi kører derefter til Kaesong City, grænsebyen til Sydkorea, hvor vi skal overnatte på Minsok folk hotel.

cykle i Nordkorea

DMZ Nordkorea Kaesong

Dagen starter med en morgengåtur i Kaesong City op ad Janam Hill for at opleve byen helt tæt på. Efter gåturen skal vi til et af de mest intense militære områder i verden, nemlig grænsezonen DMZ. Området er grænsen mellem Nord- og Sydkorea, og er konstant overvåget af soldater fra begge sider. Vi kommer helt tæt på grænsen, og hvis du er heldig, kan du endda stå med et ben på hver side.

I Kaesong finder vi også Koryo museum. Det er et museum hvor historien om den koreanske kultur og historie før Korea krigen bliver fortalt.  Når vi besøger museet, vil du opleve den stærke forbindelse som Syd- og Nordkorea har haft før den splittende krig og bedre forstå, hvorfor Korea historisk set er ét land. Vi skal også have frokost i Kaesong inden vi kører tilbage til Pyongyang.

På vejen tilbage vil vores guide fortælle om Nordkoreas genforeningspolitik, og hvordan landet skal blive genforenet – fra Nordkoreas perspektiv.

I Pyongyang skal vi se Juche Tower, verdens største murstens tårn. Hvis du har lyst, kan du komme op i toppen, hvor du kan få en fuld udsigt over hele hovedstaden. Efter aftensmaden og en lang dag tager vi til hotellet.

Rejse til Nordkorea Kumsusan Palace of then Sun

Soldater på en mark

Endnu en begivenhedsrig dag er i vente:

Formiddagen bruges på Kumsusan Palace of the Sun. På dette mausoleum for Kim II Sung og Kim Jong II, vil vi få fortalt om ledernes bedrifter, og vi vil se deres gravplads. Du vil få et indtryk af, hvor meget lederne betyder for den nordkoreanske befolkning, og det er derfor vigtigt, at vi følger reglerne og skikkene her. Det er meget vigtigt du husker pænt tøj til denne dag. Yderligere information følger.

Efter frokost besøger vi Pyongyang Tourism University, hvor vi møder nordkoreanere, der uddannes inden for turisme. Deres sprogfærdigheder og lyst til at lære om andre lande er derfor meget veludviklet, og vi kan nu give dem en mulighed for at lære mere om Danmark.

Dagen afsluttes med besøg på et landbrug i Sariwon. En lokal landmand vil vise os sit hjem, og vi kan se hvor og hvordan, han arbejder. Du får en helt ny vinkel på byer uden for Pyongyang og kommer til at forstå Nordkorea meget bedre efter denne dag. Alt sammen for at give en bredere forståelse for Nordkorea, som er meget forskellige fra landet til byen og det kommer til at forstærke oplevelsen af hele rejsen.

Tilbage i Pyongyang overnatter vi på Yanggakdo Hotel, hvor du blandt andet kan komme op i den roterende restaurant på 47 etage.

rejse til Nordkorea Pyongyang

Sidste hele dag i Pyongyang, og det betyder, at vi skal nå at opleve meget mere!

Dagen starter med rundvisning på Victorious Fatherland Liberation War Musuem. Et museum, der fortæller om Korea-krigen fra Nordkoreas synspunkt, og vi kommer endda til at gå ombord på krigsskibet USS Pueblo.

Frokosten denne dag vil være på en pizzarestaurant, hvor nordkoreanerne har haft sendt en delegation til Italien for at lære den bedste opskrift på pizza. Så kan du selv vurdere hvilket land, der laver den bedste pizza.

Efter frokost kører vi i sporvogn gennem Pyongyang til Bongsu Church. I kirken vil vi møde en præst, som fortæller om den kristne tro i Nordkorea. Efter besøget i kirken skal der shoppes! Det foregår i det kæmpestore supermarked i Pyongyang sammen med de lokale nordkoreanere. Her vil det også være muligt for dig at veksle valuta til nordkoreanske Won, som du selvfølgelig også kan bruge i supermarkedet.

Dagen afsluttes med middag med vores guider, en øl fra den lokale bar og en gåtur på Future Scientist Street. Tilbage på hotellet kan vi tage et spil bowling, bade i swimmingpool eller spille bordtennis. Hvis du er blevet for træt til flere aktiviteter, kan du også vælge at drikke en sidste i øl i den roterende restaurant på 47. etage.

Rejse til Nordkorea afsked

Sidste dag i Nordkorea. Efter afsked med vores guider, venter en tog tur tilbage til Dandong. Sidste mulighed for at interagere med nordkoreanere, men man er også mere end velkommen til at tage lur på vejen hjem til Dandong.

I Dandong vil vi have en sidste afskedsmiddag, og udveksle alle vores erfaringer og oplevelser. Efter middagen tager vi tilbage på Great Wall Hotel i Dandong, og programmet er slut. Sidste overnatning i Kina er også inkluderet, og dagen efter kan man rejse tilbage til Danmark eller videre rundt i Asien hvis man har lyst til det.

Dandong the broken bridge

Sidste dag på rejsen, og der er ikke de vilde planer, udover at sige farvel til hinanden. Hvis du stadig har mod på oplevelser kan du i Dandong besøge den kinesiske mur eller broken bridge som går halvvejs over floden til Nordkorea. Hvis du forventer at du på nuværende tidspunkt gerne vil rejse rundt i Kina kan du også tilmelde dig vores sommerrejse til Kina.

Grundet den generelle turisme i Nordkorea er programmet lagt med forbehold for ændringer. Der vil inden og under rejsen blive foretaget justeringer, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at opdatere dig jævnligt. I tilfælde af noget bliver aflyst, vil vi finde en alternativ aktivitet.

Rejseleder - Jonas Bang Andersen

Når du rejser med Above Borders sender vi altid en rejseleder med på grupperejsen. Det er vores garanti for at sikre:

 • Unik kendskab til destinationen

 • Sikkerhed og fleksibilitet i top

 • Lokal ekspertise

På denne rejse er din rejseleder Jonas Bang Andersen

Jonas har i en alder af 26 år boet i 3 forskellige lande, besøgt 15 lande fordelt på 3 verdensdele og fungeret som rejseleder siden 2015. Når Jonas rejser, tror han på at den eneste måde rigtig at forstå og lære om et lands kultur er at snakke med befolkningen. Kun på den måde kan vi komme helt tæt på, og dermed forstå og lære om destinationen. Derfor forsøger han altid at møde og snakke med så mange lokale han kan, når han er afsted på sine rejser.

Når Jonas er med som rejseleder er du garanteret unikt lokalt kendskab til destinationen, masser af personlige beretninger og en underholdende rejse.

Prisen for rejsen

Prisen for vores efterårsrejse rejse til Nordkorea er 13.000 DKK. Husk også, at jo før du tilmelder dig, jo tidligere kan du også bestille flybillet, og derved få rejsen endnu billigere. Herunder ser du hvad er inkluderet og hvad som ikke er inkluderet i prisen. Dette gælder uanset hvornår du tilmelder dig.

Inkluderet

 • Visum til Nordkorea

 • Transport fra Kina til Nordkorea og tilbage

 • Transport i Nordkorea

 • Al overnatning i Kina (2 nætter) og i Nordkorea (5 nætter)

 • Alle måltider i Kina og Nordkorea

 • To nordkoreanske guider og nordkoreansk chauffør

 • Dansk rejseleder - Jonas

 • Al indgang til museum m.m.

Ikke inkluderet

 • Transport fra Danmark (eller andre steder) til Kina

 • Ekstra måltider, snacks og souvenirs

 • Ekstra aktiviteter, f.eks. toppen af Juche Twoer

 • Rejseforsikring

 • Double Entry Visum til Kina

Vigtig information

Above Borders er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnr: 2943), hvilket er din garanti for vi følger dansk lovgivning i forbindelse med grupperejser. Vi vil altid stå til rådighed hvis du har spørgmål og sørge for du tilsendt materiale som forberede til vores rejse som sikrer du er bedst muligt forberedt.

Det er dit eget ansvar at sikre gyldigt visum til Kina. Above Borders hjælper selvfølgelig gerne i forbindelse med ansøgningen. Så når tiden kommer til ansøgningen, skal du ikke tøve med at spørge. Herudover henviser vi til visa centret i København. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er flybilletten ikke inkluderet?2018-11-22T12:42:44+00:00

Vi har valgt at arrangere rejsen uden bookning af fly. Dette er for at give dig fleksibilitet, så du kan vælge hvorfra og til, du vil rejse. Det kan f.eks. være, du vil være et par dage i Kina, før vores rejse starter, eller du har lyst til at rejse videre til Sydkorea eller andre dele af Asien i forlængelse af turen. Vi vil dog hellere end gerne assistere med planlægningen, og vil også informere omkring hvilket fly, vi rejser med.

Hvad koster turen i alt?2018-07-29T14:07:42+00:00

Et præcist beløb for hele turen afhænger af mange forskellige parametre. For alligevel at prøve at vise dig en oversigt finder du herunder hvilke udgifter, du har udover selve prisen for turen:

– Flybillet 3-5.000 kr.

– Tog fra Beijing til Dandong ca. 300 kr.

– Visum til Kina 995 kr.

– Lommepenge 1-2.000 kr.

I første omgang skal du betale depositum på 2.500 kr. – yderligere instruktioner afgives, når du har tilmeldt dig vores rejse.

Kan jeg rejse til USA efter jeg har været i Nordkorea?2018-07-29T14:13:17+00:00

Ja! Du får intet stempel i dit pas, og det vil derfor ikke påvirke nogen rejser, du måtte have efter. Du får derimod et separat visum til Nordkorea, som bliver udleveret ved rejseafgang. Det er heller intet problem, hvis du tidligere har været i USA.

Er alt opstillet og falsk?2018-07-29T14:15:18+00:00

Nej! Ganske vist følges vi ad i en guidet gruppe med nordkoreanske guider. Vi kan ikke rejse til andre byer, end hvad vi har planlagt på forhånd. Men der er netop en grund til, vi har valgt at have programmet på den måde. Det er for at få så meget som muligt med fra Nordkorea, nu vi er der.

Vi kommer til at snakke med nordkoreanere, og du er velkommen til at spørge om, hvad du vil. Vi kommer til at køre i metroen, som de lokale gør i deres hverdag. Så nej, det hele er ikke opstillet, men vi følger en programlagt guidet tur.

Er det farligt at rejse til Nordkorea?2018-12-11T21:16:06+00:00

Mange spørger os, om det overhovedet er sikkert at rejse til Nordkorea – her skal det med det samme lige indskydes, at det er vigtigt at bemærke, at Nordkorea er et totalitært styre, og du skal sørge for at overholde reglerne og instruktionerne udstedt af din rejseleder og de lokale guides. Men hvis du holder reglerne, er Nordkorea måske et af verdens mest sikre lande at rejse i. Der er ingen turister, der bliver overfaldet eller berøvet. Som forberedelse til rejsen vil du få de simple regler at vide, og skulle du undervejs på rejsen glemme disse vil den danske rejselederminde dig om dem. I tilfælde af, at du alligevel skulle komme til f.eks. at tage et billede af soldater, som du ikke må, så vil vores lokale nordkoreanske guide blot bede dig om at slette billedet. Både rejselederen og guiden er interesseret i, at du får den bedst mulige rejse.

Du kan også læse vores indlæg der går mere i dybden med emnet: "Nej det er ikke farligt at rejse til Nordkorea"

Hvad synes andre medrejsende?2018-07-29T14:23:46+00:00

For os betyder det meget, at alle medrejsende får en fantastisk oplevelse – derfor lader vi dem også tale for sig selv, når nogen spørger, hvad de synes om vores rejser. Du kan læse, hvad de synes her:

 

Rejse til Nordkorea DMZ

"Above Borders har virkelig arrangeret en genial tur. Det hele var nøje planlagt og tidsplanen blev overholdt - der blev endda tilføjet flere oplevelser på programmet i løbet af de dage vi var der. Det er mega fedt at opleve et land der er så lukket for omverdenen og man får lov til at skabe sig sin egen mening og holdning til alle de historier man hører om landet. Det var i hver fald noget af en øjenåbner for mit vedkommende. En tur til Nordkorea kan klart anbefales!"

Gustav Trampe, Påskerejse til Nordkorea
Rejse til Nordkorea Sporvogn

"Utrolig interessant oplevelse, som viser Nordkorea fra en hel ny vinkel som samtidig sætter tankerne igang om en verden langt fra ens liv i Danmark. Turen var rigtig godt planlagt med masser spændende oplevelser, god mad og interaktion med Nordkoreanere. En oplevelse for livet!"

Casper Wiklund, Efterårsrejse til Nordkorea
rejse til Nordkorea

"En helt fantastisk tur jeg klart vil anbefale! Turen var virkelig velorganiseret og der var kræset for detaljerne, så deltagerne kan nyde turen fuldt ud. Det var en oplevelse for livet og jeg håber at kunne gense landet en anden gang."

Theresa Jepsen, Efterårsrejse til Nordkorea
Rejse til Nordkorea

“Fantastisk tur, tager gerne afsted igen. Lækkert hotel med alt hvad hjertet begærer, lækker mad, masser af nye fantastiske oplevelser, og bekendtskaber. Vi havde de sødeste guider der sørgede for at intet manglede, og at vi var i gode trygge hænder!”

Anna Mikkelsen, Efterårsrejse til Nordkorea

“Platin-stjernen er sikret igennem 5-stjernet anmeldelse. En meget flot tur, med ekstraordinære oplevelser og en meget humør-fyldt og engageret rejseleder i Jonas. Vil klart anbefale en tur – hvis du overvejer flere dage i Kina end turen er berammet, så spring dog Dandong over og nøjes med den ene aften/dag som programmet angiver.”

Mikkel Dragemose-Hansen, Påskerejse til Nordkorea