Efterårsrejse til Turkmenistan2019-08-07T10:12:04+00:00

Efterårsrejse til Turkmenistan

Rundt i et af verdens mest specielle lande

12. september - 20. september - 15.995 DKK

Turkmenistan er et af verdens mest specielle og ukendte lande. De modtager ca. 12.000 turister om året (Bare i København er der 10 millioner). Vi vil på denne særlige rejse, arrangeret i samarbejde med lokale partnere, give dig et unikt indblik i dette ukendte land. Du vil møde lokalbefolkningen, få mulighed for at bade i det kaspiske hav, overnatte i telt ved porten til helvede og meget meget mere.

Vi garanterer dig en rejse som du ikke har prøvet før.

Porten til helvede
 • Verdens hvideste by

 • Unikt land

 • Overnat i ørkenen

 • Oplev Porten til Helvede

Program

Ashjkabat Lufthavn by night

Vi mødes i Kastrup Lufthavn. Her vil vi sammen checke ind og finde flyet som skal flyve os til Asjkhabad "The marble city". Efter indtjekning vil rejselederen gennemgå proceduren ved afgang og ankomst. Flyrejsen går henover Istanbul.

Verdens største indendørs pariserhjul

Vi lander kl 3. om natten i Asjkhabad lufthavn. Grænsekontrol samt udstedelse af visum kan tage nogle timer. I lufthavnen vil vores lokale guide tage imod os, og vi kører sammen til hotellet for at checke ind. På hotellet kan man slappe af eller få en lur inden vi ved middagstid går i gang med selve programmet.

Den første dag skal vi på rundtur i Asjkhabad , hvor vi blandt andet skal se Uafhængighedsparken, Neutralitetsbuen og verdens største indendørs pariserhjul. Vi skal også uden for Asjkhabad, hvor vi skal til Nissa som er et UNESCO site.

Turkmenistan marked

National dyret I Turkmenistan er hesten og der er store traditioner for hestevæddeløb i landet. Derfor skal vi også besøge den statslige travbane. Herefter tager vi på det lokale marked, hvor der både handles med kameler, klassiske tæpper og andre souvenirs. Om aftenen tager vi nattoget til Turkmenbashi, hvilket er en by som er opkaldt efter den første turkmenske præsident.

Jeep i Turkmenistan

Yangikala krater

Dag 4 står på ørkenkørsel.

Efter ankomst til Turkmenbashi, bliver vi samlet op af vores 4-hjulstrækkere. De kører os først til Yangikala kløfterne, som ligger langs Balkan bjergene. Vi spiser også vores frokost herude ved kløften og det er muligt at lave en kort vandretur op ad kløfterne.

Herefter kører vi til Gozli, som er kendt for at være et samlingssted for pilgrimme. Selvom det ligger ørkenen er relativt øde, vil vi både møde lokale her, høre om deres liv, og se en traditionel gravplads. Som afslutning på ørkenturen kører vi tilbage til Turkmenbashi og overnatter på hotellet.

Kamel skilt i ørkenen

For de morgenfriske er det muligt at tage en dukkert i det Kaspiske hav eller blot gå en tur ved stranden, inden dagen for alvor går i gang - og det kan være en god ide med opkvikker fra morgenstunden, for vi har et tæt pakket program foran os.

Vi skal besøge byerne Balkanabat og Nohur. Nohur er en landsby i bjergene, hvor vi skal se hvordan de lokale bor og vi vil blive inviteret til en workshop i at væve silke efter gamle traditioner. Denne dag skal vi også til naturfænomenet Kow Ata som er en underjordisk sø.

I løbet af aftenen ankommer vi til Asjkhabad hvor vi tjekker ind på vores hotel.

Hestefarm Hest Turkmenistan

I dag skal vi besøge en hestfarm tæt ved Anau. Som nævnt er hesten national dyret i Turkmenistan, og i dag skal vi besøge den farm hvor de bedste heste er blevet opdrættet. Vi får endda lov at se en forestilling samt at møde ejeren af farmen.

Tilbage i Ashkgabad skal vi se de monumenter vi endnu mangler at se, men derudover er der planlagt en stille eftermiddag.

Darvaza Porten til helvede

Et solidt morgenmåltid er at anbefale, for i dag står den på vandretur. Det foregår på Stairs of Health og er en 8 km lang vandretur. Denne berømte rute gik den første præsident af Turkmenistan hver eneste morgen, for at bevare sit gode helbred.

Efter gåturen kører vi mod et af turens helt store højdepunkter - vi skal nemlig til Darwaza, Porten til Helvede. På vejen ud til Darwaza stopper vi også ved to andre gaskratere.

Ved selve Darwaza skal vi have BBQ og overnatte i tradtionelle turkmenske Yurtaer midt ude i ørkenen.

Den forladte by

Sidste hele dag i Turkmenistan starter med morgenmad i Ørkenen. På vejen tilbage til Asjkhabad stopper vi ved et vandkrater.
Krateret opstod i forbindelse med en uforklarlig ulykke under sovjetunionen. Her ligger også en forladt by. Denne by var, ifølge præsidenten, giftig at bo i. Landsbyens beboere var dog uenige og de ville blive boende. En dag blev beboerne tvunget væk, og byen blev decideret forladt. Langt de fleste ting i byen blev destrueret, med undtagelse af lerovnene: De er nemlig hellige.
Tilbage i Asjkhabad er der planlagt en rolig eftermiddag. Du kan gå en tur eller slappe af på hotellet, inden vi om natten skal rejse tilbage mod København.

Grundet den generelle turisme i Turkmenistan, er programmet lagt med forbehold for ændringer. Der vil inden og under rejsen blive foretaget justeringer, men vi vil gøre alt hvad vi kan for at opdatere dig jævnligt. I tilfælde af noget bliver aflyst, vil vi finde et alternativ til programmet.

Rejseleder - Gustav Kristoffer Trampe

Når du rejser med Above Borders sender vi altid en rejseleder med på grupperejsen. Det er vores garanti for at sikre:

 1. Unikt kendskab til destinationen
 2. Sikkerhed og fleksibilitet i top
 3. Lokal ekspertise

På denne rejse er din rejseleder Gustav Trampe,

Gustav er en af de få danskere, som har været i Turkmenistan og var helt utrolig fascineret af kulturen i dette anderledes land. Gustav bærer en naturlig nysgerrighed for andre kulturer. En nysgerrighed som i den grad smitter af på hans rejse gæster, hvilket gør ham til vores naturlige valg som rejseleder på denne tur.

Prisen for rejsen

Prisen for vores efterårsrejse til Turkmenistan er

15.995 DK

Herunder ser du hvad er inkluderet og hvad som ikke er inkluderet i prisen.

Inkluderet i prisen

 • Visum til Turkmenistan

 • Transport fra Danmark til Turkmenistan og tilbage

 • Transport i Turkmenistan

 • Al overnatning i Turkmenistan (7 nætter)

 • Alle måltider i Turkmenistan

 • Lokal guide og chauffør

 • Dansk rejseleder - Gustav

 • Al indgang til museum m.m.

Ikke inkluderet i prisen

 • Transport til Københavns lufthavn.

 • Ekstra måltider, snacks og souvenirs

 • Rejseforsikring

 • Drikkepenge til guides

 • Souvenirs

Anden vigtig information

Above Borders er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnr: 2943). Vi arrangerer rejsen i samarbejde med lokale partnere og har stor erfaring med rejser til usædvanlige destinationer. Above Borders står for at formidle kontakten, give vejledning samt medsende dansk rejseleder.

Ofte stillede spørgsmål

Er Above Borders medlem af rejsegarantifonden?2019-05-15T10:11:35+00:00

Above Borders er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnummer: 2943). Det er din sikkerhed for, at vi overholder de regler, der er for at udbyde rejser i Danmark. Du kan læse mere om rejsegarantifonden her.

Har jeg brug for en rejseforsikring for at rejse til Turkmenistan?2019-05-28T11:19:59+00:00

Ja det skal du. Man skal have en rejseforsikring som dækker i hele verden, og hvis man allerede har en, så er det helt perfekt. Hvis ikke du har en rejseforsikring endnu kan du hurtigt købe en her

Hvad hvis jeg har flere spørgsmål?2019-05-15T10:10:46+00:00

Så er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan enten ringe på +45 71747588, sende en mail til info@aboveborders.dk eller udfylde vores kontaktformular.

Hvilken valuta bruger de i Turkmenistan?2019-05-15T10:12:11+00:00

Turkmenistan har deres egen møntfod, hvor én turkmensk manat(TMT) bliver opdelt i 100 tenge. Dog er det ikke muligt at veksle til denne i danske banker, så vi anbefaler at man kun medtager amerikanske dollars(USD). Efter ankomst kan man veksle til lokal valuta i banker og på enkelte hoteller.

Hvordan er det med drikkepenge til de lokale guider?2019-05-15T10:14:30+00:00

Drikkepenge er som altid, frivillige. Det er helt op til dig, om du har lyst til at give de lokale guider drikkepenge. Hvis du føler, at de har gjort et rigtig godt stykke arbejde, så sætter de stor pris på anerkendelse i form af drikkepenge. Standarden for drikkepenge kommer selvfølgelig an på hvor hård en dag, det har været for guiderne, men et sted mellem 5-15 USD pr. dag pr. guide eller chauffør.

Kan jeg bruge dankort eller andre betalingskort i Turkmenistan?2019-05-15T10:12:59+00:00

Kortterminaler er kun tilgængelige på meget få hoteller. Man skal derfor ikke være afhængig af sit betalingskort. Vi anbefaler at man har vekslet til amerikanske dollars hjemmefra, som man kan veksle til den lokale valuta efter behov.

Kan jeg få min betaling refunderet hvis jeg bliver forhinderet?2019-05-15T10:08:15+00:00

Alt afhængig af tidspunkt, kan du få dele af din tilmelding refunderet. Vi henviser derfor til vores Terms&Conditions, som du vil få udleveret når du har tilmeldt dig rejsen.

Vil der være adgang til internet?2019-05-15T10:13:24+00:00

Nogle af hotellerne har Wi-Fi, men det er ikke verdens bedste forbindelse og det er ikke altid at det virker. Derudover er internettet censureret, så der ikke er adgang til sociale medier, og vi har endnu ikke haft held med at få en VPN til at virke på Wi-Fi. Hvis det lykkes at komme på Wi-Fi, er det muligt at benytte sig af email.

Vil jeg have telefonforbindelse i Turkmenistan?2019-05-15T10:13:58+00:00

Det kommer an på din telefonudbyder, men som udgangspunkt, ja. Man kan ringe og skrive sms’er både lokalt og internationalt. Hvis du er i tvivl, så kan du kontakte din egen udbyder og spørge dem ang. deres forbindelse i Turkmenistan.