Nordkorea Lang Sommerrejse2019-05-19T21:17:09+00:00

Sommerrundrejse

Rejs rundt i hele Nordkorea

På denne sommerrundrejse tager vi dig med rundt i hele Nordkorea! Vi skal besøge 4 forskellige byer i hver sin del af landet. Det bliver den mest gennemgående rejse til Nordkorea vi nogensinde har arrangeret. Rejs med os Above Borders på denne grupperejse, hvis du vil vide opleve mere af Nordkorea  end nogen andre.

Soldater på en mark

Afrejse 21. juli 2019
Hjemrejse 30. juli 2019

Pris
17.000 DKK

Inkl. kost og logi

 • Oplev verdens mest isolerede land

 • Dansk rejseleder og lokale guides

 • En rejse du aldrig vil glemme

Vores lange sommerrejse er din mulighed for at opleve HELE Nordkorea. På langt de fleste af vores rejser besøger vi Nordkorea i færre dage og fokuserer på de vigtigste, historiske og flotteste seværdigheder. På denne rejse går vi for første gang dybere for at vise dig endnu flere vinkler og muligheder i et af verdens mest isolerede lande. Vi skal blandt andet surfe på østkysten i Wonsan, hike i bjergene ved Mt. Kumgang, besøge DMZ grænsezonen og den fantastisk bytur i Pyongyang - kort fortalt, på denne rejse vil du opleve flere forskellige facetter af verdens mest isolerede land end man kunne forestille sig var muligt.

Program for rejsen

Foto i Pyongyang

Vi mødes på Hilton Garden Inn, Dandong Kina. Efter indtjekning er der fællesmiddag på menuen. Middagen vil foregå på en nordkoreansk drevet restaurant, som er et af de få steder i verden, hvor nordkoreanere arbejder uden for landets grænser.

Under middagen vil rejselederen dele ud af sine erfaringer, så du vil få mest muligt ud af din rejse.

Tog rejse til Pyongyang

Dagen hvor vi skal rejse til Nordkorea.

På togturen fra Dandong til Pyongyang, vil der være unik mulighed for at interagere med rejsende nordkoreanere. Hvis man er tilpas ydmyg og opsøgende, er der enestående mulighed for at komme helt tæt på nordkoreanernes personlige liv.  Dagen sluttes af over fællesmiddag med vores nordkoreanske guider og en gåtur langs Changjon Street til Kim Il Sung Square – Pladsen hvor alle parader og optog i Nordkorea bliver afholdt.

Om aftenen sover vi på et af de nyeste hoteller i Nordkorea, Sosan Hotel.

Kirke i Nordkorea

Det er søndag og vi starter dagen ud med at møde nordkoreanerene i deres egen hverdag - vi skal nemlig køre i metro. Metroen er en af verdens dybeste og vi har fået særlig tilladelse til at køre 6 stop i metroen. Ved sidste stop kommer vi op forbi Arch of Triumph hvor vores bus venter på at køre os til krigsmuseum i Pyongyang. Vi vil derved få en vinkel på Korea krigen som er væsentlig anderledes end det vi normalt hører om i medierne. Derudover får vi med størst sandsynlighed også tilladelse til at træde ind på det amerikanske spionskib USS Pueblo.

Som afslutning på formiddagen skal vi til en forstad udenfor Pyongyang, hvor vi vil besøge en landsby. I landsbyen skal vi se dagplejen, børnehaven og landbruget. Vi vil endda få lov at se hvordan landmændene arbejder - Ja måske vil du endda blive bedt om at hjælpe landmændene.

Herefter kører vi tilbage til Pyongyang, hvor vi skal have frokost inden vi skal shoppe i det lokale supermarked. Et supermarked hvor vi kan bruge lokale koreanske won og handle lokale varer, side om side med nordkoreanere. Sørg for at købe godt med snacks, for vi har senere på dagen en længere køretur foran os. Efter vi har handlet, kører vi til Kim Il Sung Square og ser pladsen i dagslys og går en tur langs pladsen hen til den udenlandske boghandel.

Det er nu første gang siden vi er ankommet til Nordkorea at vi forlader hovedstaden Pyongyang. Vi skal nemlig til byen Majon hvor vi skal overnatte på det nybyggede hotel.

Landet i Nordkorea

Nu til den virkelig årsag hvorfor vi kørte til Majon - vi skal nemlig prøve at surfe.

Anlægget er helt nyåbnet i Nordkorea, og på denne sommerrejser skal vi selvfølgelig prøve at "ridde" på bølgerne på den nordkoreanske østkyst. Hvis man ikke er meget for at surfe kan man altid gå en tur langs stranden og nyde den ellers fantastiske natur i nærområdet.  Efter frokost kører vi til en ny by, nemlig Wonsan.

Wonsan er kendt for at huse den internationale børne palads hvor både lokale og udenlandske børn kan dyrke deres interesser i de nyrenoverede bygninger. Derudover skal vi også se søen Sijung og det dertilhørende vandfald samt besøge et lokalt landbrug. Så du kan godt forberede arbejdshandskerne for (hvis du har lyst) vil du blive sat i arbejde. Efter aftensmad skal vi se fyrtårnet inden vi checker ind på hotellet og og går i seng.

cykle i Nordkorea

I dag skal du tage traveskoene på - for vi skal ud at hike. Denne sommerrejse er nemlig ikke kun at se på seværdigheder, vi skal også opleve den nordkoreanske natur fra sin flotteste side. Vi skal derfor på Mt. Kumgang og gå først blandt bakkerne og henover floderne inden vi bevæger os mod toppen.

Efter traveturen skal vi køre videre til Kaesong. Vi har valgt ikke at planlægge de store aktiviteter denne eftermiddag i tilfælde af man har lyst til at slappe af. Om aftenen i Kaesong overnatter vi på et hotel inspireret af gamle koreanske tradition, Minsok Folk Hotel. Vi skal her sove på gulvet præcis som de gjorde i gamle dage lang tid før krigen i Korea.

DMZ Nordkorea Kaesong

DMZ Soldater

Pyongyang Nordkoreas hovedstad

Dagen starter med en morgengåtur i Kaesong City, op ad Janam Hill for at opleve den en anden by helt tæt på. Efter gåturen skal vi til et af de mest intense militære områder i verden: DMZ. Området er grænsen mellem Nord- og Sydkorea, og er konstant overvåget af soldater fra begge sider. Vi kommer helt tæt på grænsen, og hvis du er heldig, kan du endda stå med et ben på hver side.

I Kaesong findes også et museum der fortæller om den koreanske kultur, og historien om Korea før krigen.
Når vi besøger dette museum, vil du opleve den stærke forbindelse som Nord- og Sydkorea har haft, og bedre forstå hvorfor det historisk set er ét land.

Herefter kører vi tilbage til Pyongyang. På vejen tilbage vil vores guide fortælle om Nordkoreas genforenings politik, og hvordan landet skal genforenes, i Nordkoreas øjne. Derfor stopper vi på vejen tilbage også ved Reunification Monument, som symbolisere det fælles Korea. Herefter tager vi et spil bowling inden vi skal have aftensmad.

Dagen sluttes af med en aftengåtur på future scientist street inden vi tjekker ind på Yanggakdo Hotel, det mest berømte hotel i Nordkorea.

Mass Dance I Nordkorea

Arch of triumph

Workers party foundation monument

Det er Victory dag i Nordkorea - en af de helligdage som den nordkoreanske befolkning fejrer i stor stil. Det skal vi selvfølgelig også deltage i. Vi tager derfor til Pyongyang Indoor Stadium, hvor vi på pladsen foran kan se de nordkoreanske universitetsstuderende iført deres fineste påklædning. Det er en begivenhed som ligger så langt fra hvad vi kender fra vores egen hverdag og det bliver virkelig en oplevelse for livet.

Efter festlighederne tager vi til Moran Hill, som er en lokal park midt i Pyongyang. Her kan vi møde nordkoreanerne i deres mest afslappede hverdag og samtidig nyde det forhåbentlig gode sommervejr.

Efter vi har fået frokost skal vi på cykeltur gennem Pyongyang. Cykelturen tager er gennem centrum af byen og vi vil køre gennem de største kvarterer af byen, forbi Kim Il Sung Square og afslutte turen ved Juche Tower. Ved Juche Tower, som for i øvrigt med sine 170 meter er verdens højeste murstens tårn, får du muligheden for at komme op i toppen og få et unikt 360 graders udsigt over HELE byen.

Efter cykelturen skal vi besøge Tourism University, hvor vi kan have udvekslingssessioner med nordkoreanske studerende. Da de studerende alle i fremtiden skal beskæftige sig med udlændinge har de typisk en ekstra stor interesse i at snakke med os og de er samtidig ekstra dygtige til engelsk. På vej til aftensmad kører vi forbi Workers Party monument, hvor vi også skal besøge Pyongyang Exhibition House of Culture. Aftenen bruges på Sosan Hotel hvor vi også overnatter.

Kim Il Sung Square

cykle i Nordkorea

Forlystelsespark i Nordkorea

Sidste hele dag i Pyongyang, og det betyder, at vi skal nå at opleve meget mere!

På denne rejse har vi arrangeret at alle deltagende har mulighed for at besøge Kumsusan Palace of the Sun. På dette mausoleum ligger de to første ledere af Nordkorea, Kim Il Sung og Kim Jong Il, begravet. Der følger meget skarpe og særlige regler her, hvilket alle turister skal følge ned til mindste detalje. Hvis man ikke ønsker at deltage kan man også blive fri. Alle regler og instruktioner vil nøje blive gennemgået både før og under rejsen. Efter Kumsusan Palace of the Sun som varer det meste af formiddagen er det tid til frokost.

Frokosten denne dag vil være på en pizzarestaurant, hvor nordkoreanerne har haft sendt en delegation til Italien for at lære den bedste opskrift på pizza. Hvis du har været i Italien, kan du altså selv vurdere hvilket land du synes laver den bedste pizza.

Efter frokost besøger vi Mansudae Fountain Park, hvor de berømte bronze statuer af de to første ledere står placeret ved siden af.

Sidste officielle punkt på programmet i Nordkorea er måske det mest underholdende. Vi føler ihvertfald vi har gemt det bedste til sidst når vi giver alle muligheden for at køre i de store rutschebaner når vi skal tivoli.

Dagen afsluttes med afskedsmiddag med vores guider, en tur på den lokale ølbar og bagefter tilbage på hotellet. Her man man endnu engang nyde faciliteterne som bordtennis, en tur i swimmingpoolen eller et spil billiard. Hvis du er blevet for træt kan du også skrive det sidste postkort som skal sendes hjem eller nyde udsigten fra 47 etage i den roterende restaurant på Yanggakdo Hotel.

Tog der kører væk

Sidste dag i Nordkorea. Efter afsked med vores guider, venter en tog tur tilbage til Dandong. Sidste mulighed for at interagere med nordkoreanere, men man er også mere end velkommen til at tage lur på vejen hjem til Dandong.

I Dandong vil vi have en sidste afskedsmiddag, og udveksle alle vores erfaringer og oplevelser. Efter middagen tager vi tilbage til Hilton Garden Inn, og programmet er slut. Sidste overnatning i Kina er også inkluderet, og dagen efter kan man rejse tilbage til Danmark eller videre rundt i Asien hvis man har lyst til det.

Dandong the broken bridge

Sidste dag på rejsen, og der er ikke de vilde planer, udover at sige farvel til hinanden. Hvis du stadig har mod på oplevelser kan du i Dandong besøge den kinesiske mur eller broken bridge som går halvvejs over floden til Nordkorea. Hvis du forventer at du på nuværende tidspunkt gerne vil rejse rundt i Kina kan du også tilmelde dig vores sommerrejse til Kina.

Grundet den generelle turisme i Nordkorea er programmet lagt med forbehold for ændringer. Der vil inden og under rejsen blive foretaget justeringer, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at opdatere dig jævnligt. I tilfælde af noget bliver aflyst, vil vi finde en alternativ aktivitet.

Rejseleder - Jonas Bang Andersen

Når du rejser med Above Borders sender vi altid en rejseleder med på grupperejsen. Det er vores garanti for at sikre:

 • Unik kendskab til destinationen

 • Sikkerhed og fleksibilitet i top

 • Lokal ekspertise

På denne rejse er din rejseleder Jonas Bang Andersen

Jonas har i en alder af 26 år boet i 3 forskellige lande, besøgt 15 lande fordelt på 3 verdensdele og fungeret som rejseleder siden 2015. Når Jonas rejser, tror han på at den eneste måde rigtig at forstå og lære om et lands kultur er at snakke med befolkningen. Kun på den måde kan vi komme helt tæt på, og dermed forstå og lære om destinationen. Derfor forsøger han altid at møde og snakke med så mange lokale han kan, når han er afsted på sine rejser.

Når Jonas er med som rejseleder er du garanteret unikt lokalt kendskab til destinationen, masser af personlige beretninger og en underholdende rejse.

Prisen for rejsen

Prisen for vores sommerrundrejse til Nordkorea er 17.000 DKK. Jo før du tilmelder dig, jo tidligere kan du også bestille flybillet, og derved få rejsen endnu billigere. Herunder ser du hvad er inkluderet og hvad som ikke er inkluderet i prisen.

Inkluderet

 • Visum til Nordkorea

 • Transport fra Kina til Nordkorea og tilbage

 • Transport i Nordkorea

 • Al overnatning i Kina og i Nordkorea

 • Alle måltider i Kina og Nordkorea

 • To nordkoreanske guider og nordkoreansk chauffør

 • Dansk rejseleder - Jonas

 • Al indgang til museum m.m.

Ikke inkluderet

 • Transport fra Danmark (eller andre steder) til Kina

 • Ekstra måltider, snacks og souvenirs

 • Ekstra aktiviteter, f.eks. toppen af Juche Tower

 • Rejseforsikring

 • Double Entry Visum til Kina

Anden vigtig information

Above Borders er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnr: 2943), hvilket er din garanti for vi følger dansk lovgivning i forbindelse med grupperejser. Vi vil altid stå til rådighed hvis du har spørgmål og sørge for du tilsendt materiale som forberede til vores rejse som sikrer du er bedst muligt forberedt.

Det er dit eget ansvar at sikre gyldigt visum til Kina. Above Borders hjælper selvfølgelig gerne i forbindelse med ansøgningen. Så når tiden kommer til ansøgningen, skal du ikke tøve med at spørge. Herudover henviser vi til visa centret i København. 

For at sikre denne rejse bliver helt unik for alle deltagende, og vi bevarer muligheden for personlig interaktion med lokalbefolkningen har vi på denne rejse
KUN 12 PLADSER

Skynd dig derfor at tilmelde dig inden vi må melde udsolgt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er flybilletten ikke inkluderet?2018-11-22T12:42:44+00:00

Vi har valgt at arrangere rejsen uden bookning af fly. Dette er for at give dig fleksibilitet, så du kan vælge hvorfra og til, du vil rejse. Det kan f.eks. være, du vil være et par dage i Kina, før vores rejse starter, eller du har lyst til at rejse videre til Sydkorea eller andre dele af Asien i forlængelse af turen. Vi vil dog hellere end gerne assistere med planlægningen, og vil også informere omkring hvilket fly, vi rejser med.

Hvad koster turen i alt?2018-07-29T14:07:42+00:00

Et præcist beløb for hele turen afhænger af mange forskellige parametre. For alligevel at prøve at vise dig en oversigt finder du herunder hvilke udgifter, du har udover selve prisen for turen:

– Flybillet 3-5.000 kr.

– Tog fra Beijing til Dandong ca. 300 kr.

– Visum til Kina 995 kr.

– Lommepenge 1-2.000 kr.

I første omgang skal du betale depositum på 2.500 kr. – yderligere instruktioner afgives, når du har tilmeldt dig vores rejse.

Kan jeg rejse til USA efter jeg har været i Nordkorea?2018-07-29T14:13:17+00:00

Ja! Du får intet stempel i dit pas, og det vil derfor ikke påvirke nogen rejser, du måtte have efter. Du får derimod et separat visum til Nordkorea, som bliver udleveret ved rejseafgang. Det er heller intet problem, hvis du tidligere har været i USA.

Er alt opstillet og falsk?2018-07-29T14:15:18+00:00

Nej! Ganske vist følges vi ad i en guidet gruppe med nordkoreanske guider. Vi kan ikke rejse til andre byer, end hvad vi har planlagt på forhånd. Men der er netop en grund til, vi har valgt at have programmet på den måde. Det er for at få så meget som muligt med fra Nordkorea, nu vi er der.

Vi kommer til at snakke med nordkoreanere, og du er velkommen til at spørge om, hvad du vil. Vi kommer til at køre i metroen, som de lokale gør i deres hverdag. Så nej, det hele er ikke opstillet, men vi følger en programlagt guidet tur.

Er det farligt at rejse til Nordkorea?2018-12-11T21:16:06+00:00

Mange spørger os, om det overhovedet er sikkert at rejse til Nordkorea – her skal det med det samme lige indskydes, at det er vigtigt at bemærke, at Nordkorea er et totalitært styre, og du skal sørge for at overholde reglerne og instruktionerne udstedt af din rejseleder og de lokale guides. Men hvis du holder reglerne, er Nordkorea måske et af verdens mest sikre lande at rejse i. Der er ingen turister, der bliver overfaldet eller berøvet. Som forberedelse til rejsen vil du få de simple regler at vide, og skulle du undervejs på rejsen glemme disse vil den danske rejselederminde dig om dem. I tilfælde af, at du alligevel skulle komme til f.eks. at tage et billede af soldater, som du ikke må, så vil vores lokale nordkoreanske guide blot bede dig om at slette billedet. Både rejselederen og guiden er interesseret i, at du får den bedst mulige rejse.

Du kan også læse vores indlæg der går mere i dybden med emnet: "Nej det er ikke farligt at rejse til Nordkorea"

Hvad synes andre medrejsende?2018-07-29T14:23:46+00:00

For os betyder det meget, at alle medrejsende får en fantastisk oplevelse – derfor lader vi dem også tale for sig selv, når nogen spørger, hvad de synes om vores rejser. Du kan læse, hvad de synes her:

 

Rejse til Nordkorea DMZ

"Above Borders har virkelig arrangeret en genial tur. Det hele var nøje planlagt og tidsplanen blev overholdt - der blev endda tilføjet flere oplevelser på programmet i løbet af de dage vi var der. Det er mega fedt at opleve et land der er så lukket for omverdenen og man får lov til at skabe sig sin egen mening og holdning til alle de historier man hører om landet. Det var i hver fald noget af en øjenåbner for mit vedkommende. En tur til Nordkorea kan klart anbefales!"

Gustav Trampe, Påskerejse til Nordkorea
Rejse til Nordkorea Sporvogn

"Utrolig interessant oplevelse, som viser Nordkorea fra en hel ny vinkel som samtidig sætter tankerne igang om en verden langt fra ens liv i Danmark. Turen var rigtig godt planlagt med masser spændende oplevelser, god mad og interaktion med Nordkoreanere. En oplevelse for livet!"

Casper Wiklund, Efterårsrejse til Nordkorea
rejse til Nordkorea

"En helt fantastisk tur jeg klart vil anbefale! Turen var virkelig velorganiseret og der var kræset for detaljerne, så deltagerne kan nyde turen fuldt ud. Det var en oplevelse for livet og jeg håber at kunne gense landet en anden gang."

Theresa Jepsen, Efterårsrejse til Nordkorea
Rejse til Nordkorea

“Fantastisk tur, tager gerne afsted igen. Lækkert hotel med alt hvad hjertet begærer, lækker mad, masser af nye fantastiske oplevelser, og bekendtskaber. Vi havde de sødeste guider der sørgede for at intet manglede, og at vi var i gode trygge hænder!”

Anna Mikkelsen, Efterårsrejse til Nordkorea

“Platin-stjernen er sikret igennem 5-stjernet anmeldelse. En meget flot tur, med ekstraordinære oplevelser og en meget humør-fyldt og engageret rejseleder i Jonas. Vil klart anbefale en tur – hvis du overvejer flere dage i Kina end turen er berammet, så spring dog Dandong over og nøjes med den ene aften/dag som programmet angiver.”

Mikkel Dragemose-Hansen, Påskerejse til Nordkorea