Loading...
Ørkensafari i Turkmenistan2020-02-04T11:00:49+01:00

Ørkensafari i Turkmenistan

Ørkensafari på silkeruten - oplev det ægte Turkmenistan

6. august - 17. august - 15. 995 DKK

For første gang arrangerer Above Borders en sommerrejse til Turkmenistan. Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at skabe oplevelsesrig rejse spækket med alt, hvad Turkmenistan står for. Resultatet er blevet bedre end vi turde forvente. Den tidligere Sovjetrepublik har masser at byde på i form af natur, kultur og historie. Vi kommer til at køre med nattog igennem ørkenen, bade i det Kaspiske Hav og sove i traditionel yurt ved siden af det brændende krater i Darwaza. Derudover skal vi vandre op på Boyadag vulkanen og selvfølgelig skal vi også på sightseeing i hovedstaden, Asjkhabad. Eller bedre kendt som ”Den Hvide By” grundet de mange hvide marmorbygninger. Alt i alt et ægte eventyr, som du ikke finder andre steder. Rejs med og få en oplevelse for livet!
Hestefarm Hest Turkmenistan
 • Asjkhabad - Verdens hvideste by

 • Sovjetisk nattog igennem Karakum-ørkenen

 • Overnat i ørkenen ved porten til helvede

 • Højderyggen ved Yangikala

Program for Ørkensafari i Turkmenistan

Ashjkabat Lufthavn by night

Vi mødes på hotellet i Almaty, Kasakhstan. Her vil du møde dine 2 rejseledere samt dine medrejsende for de næste 12 dage. Om aftenen spiser vi en fællesmiddag på en lokal restaurant.

Verdens største indendørs pariserhjul

Så går turen til Turkmenistan. Vi følges i lufthavnen og tager flyet kl. 14.00 direkte til Asjkhabad og lander om eftermiddagen kl.16.00. Vi bliver samlet op i lufthavnen og kørt til vores hotel, hvor vi tjekker ind og har fritid indtil vi spiser middag sammen.

Neutralitetsbuen

Den første hele dag i Turkmenistan foregår i hovedstaden Asjkhabad. Her skal vi byen rundt og se forskellige monumenter. Heriblandt deres Neutralitetsbue, selvstændighedsparken og det indendørs pariserhjul. Derefter skal vi besøge den forhistoriske by Nissa, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Efter dette besøg tager vi til togstationen, hvor vi hopper på nattoget mod Turkmenbashi. Vi får aftensmad i toget.

Yurta i Turkmenistan

Ankomst til Turkmenbashi om formiddagen. Vi skal rundt i byen og bl.a. besøge en lokal basar og den russisk ortodokse kirke. Herefter kører vi mod strandbyen, Awaza (Turkmenistans Miami), hvor der vil være mulighed for en dukkert i det Kaspiske Hav og nyde dagen ved den solrige kyst.

Yangikala krater

Efter morgenmad kører vi mod Yangikala Kløfterne. En højderyg, som lægger et godt stykke ude i Karakum-ørkenen. Først kører vi til et pilgrimhus ved Gozli Ata. Her spiser vi frokost og kigger os omkring. Derefter kører vi til Yangikala og nyder udsigten, samt får mulighed for en lille gåtur. Efter Yangikala kører vi tilbage til pilgrimshuset, hvor vi skal overnatte.

Kamel skilt i ørkenen

Vi fortsætter vores ørkensafari og ligger vejen forbi en muddervulkan med navn Boyadag, hvor der vil være mulighed for at vandre op på toppen. Senere kører vi til resterne af den gamle silkeruteby, Dehistan, hvor vi slår lejr. Her kan du i dit eget tempo udforske området både om aftenen og morgenen efter.

Den forladte by

Om morgenen skal vi se moskéen i Dehistan, samt en kirkegård. Derefter kører vi langs Sumbarfloden mod de såkaldtre ”Måne Bjerge”. Ved ankomst får vi mulighed for at vandre rundt i det interessante landskab. Om aftenen ender vi i Serdar, hvor vi overnatter på et gæstehus.

Jeep i Turkmenistan

Efter morgenmaden kører vi mod byen Nohur, hvor vi skal besøge en unik kirkegård, samt en lokal silkevæver. Vi fortsætter derefter til Kow Ata underjordiske sø, hvor vi også spiser en lokal frokost. Eftermiddagen vil blive brugt på en god vandretur på ca. 3 timer. Ruten lægger på nogle stejle skråninger, så man skal huske nogle gode vandresko. Vi slutter dagen af med at slå lejr i ørkenen med udsigt til Dushak Eretdag.

Turkmenistan marked

Dem der vil, kan stå tidligt op og gå en tur rundt i området før morgenmaden. Efter morgenmaden vandrer vi sammen igennem Leopard kløften, hvor vi spiser en picnic frokost, når vi kommer ned i bunden af kløften. Om eftermiddagen kører vi mod Asjkhabad og overnatter på hotel.

Vi starter dagen med sightseeing i hovedstaden. Derefter besøger vi ”Stairs of Health”. En rute på 8 km i bjergene, som den tidligere præsident gik hver eneste dag for at komme i form. Omkring kl. 14.00 kører vi endnu engang ud i ørkenen, for at se Darwaza gaskrater. Her får vi en grillmiddag og sover i traditionelle nomadehytter (yurt).

The gate to Hell

Efter en morgenmad under åben himmel i vores lejr, kører vi tilbage mod Asjkhabad. På vejen har vi enkelte stop ved bl.a. et vandkrater. I Asjkhabad skal vi en tur på basar, hvor vi kan fornemme en ægte silkerute handelsplads i fuld sving. Derefter kører vi til et privat hestestutteri hvor vi skal se de kendte Akhalteke heste, som Turkmenistan er meget stolte af. Vi slutter af med en tidlig afskedsmiddag med vores guider inden vi tager i lufthavnen for at nå flyveren kl. 20.35 tilbage til Almaty i Kasakhstan.

Mikkeller og Øl i Turkmenistan

Vi lander kl. 00.20 i Almaty, og bliver kørt direkte til samme hotel hvor vi mødtes den første dag. Vi tjekker ind og går i seng, så vi kan få en rigtig god nattesøvn og turen er slut.

Grundet den generelle turisme i Turkmenistan, er programmet lagt med forbehold for ændringer. Der vil inden og under rejsen blive foretaget justeringer, men vi vil gøre alt hvad vi kan for at opdatere dig jævnligt. I tilfælde af noget bliver aflyst, vil vi finde et alternativ til programmet.

Rejseleder - Gustav Kristoffer Trampe

Gustav Trampe i Turkmenistan
Læs mere om Gustav

Når du rejser med Above Borders sender vi altid en rejseleder med på grupperejsen. Det er vores garanti for at sikre:

 1. Unikt kendskab til destinationen
 2. Sikkerhed og fleksibilitet i top
 3. Lokal ekspertise

På denne rejse er din ene rejseleder Gustav Trampe,

Gustav er en af de få danskere, som har været i Turkmenistan og var helt utrolig fascineret af kulturen i dette anderledes land. Gustav bærer en naturlig nysgerrighed for andre kulturer. En nysgerrighed som i den grad smitter af på hans rejse gæster, hvilket gør ham til vores naturlige valg som rejseleder på denne tur.

Rejseleder - Adil Mirzakhanova

Adil
Læs mere om Adil

Adil var på sin første rejse, da hun var 3 år gammel, hvor hun fløj fra Rusland til Danmark. Siden da har Adil rejst i over 50 lande over hele verden som både klassisk turist, backpacker, udvekslingsstuderende, expat, frivillig og rejseleder. Adil elsker at opleve og lære om andre kulturer gennem møder med de lokale, og hun har et åbent og nysgerrigt sind. At rejse handler for Adil  om kulturudveksling; at lære  at forstå og respektere hinandens kulturelle forskelligheder og ligheder.

...og så er Adil altid god for en sjov anekdote eller spændende historie!

Prisen for rejsen

Prisen for vores ørkensafari i Turkmenistan er

15.995 DK

Herunder ser du hvad er inkluderet, og hvad som ikke er inkluderet i prisen.

Inkluderet i prisen

 • Visum til Turkmenistan

 • Transport fra Almaty, Kasakhstan til Turkmenistan

 • Transport i Turkmenistan

 • Al overnatning i Turkmenistan

 • Alle måltider i Turkmenistan

 • Lokal guide og chauffør

 • Dansk rejseleder - Gustav

 • Al indgang til museum m.m.

Ikke inkluderet i prisen

 • Transport fra Danmark (eller andre steder) til Almaty, Kasakhstan

 • Ekstra måltider, snacks og souvenirs

 • Rejseforsikring

 • Drikkepenge til guides

 • Souvenirs

Anden vigtig information

Above Borders er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnr: 2943). Vi arrangerer rejsen i samarbejde med lokale partnere og har stor erfaring med rejser til usædvanlige destinationer. Above Borders står for at formidle kontakten, give vejledning samt medsende dansk rejseleder.

Ofte stillede spørgsmål

Er Above Borders medlem af rejsegarantifonden?2020-02-04T18:27:50+01:00

Above Borders er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnummer: 2943). Det er din sikkerhed for, at vi overholder de regler, der er for at udbyde rejser i Danmark. Du kan læse mere om rejsegarantifonden her.

Har jeg brug for en rejseforsikring for at rejse til Turkmenistan?2019-05-28T11:19:59+02:00

Ja det skal du. Man skal have en rejseforsikring som dækker i hele verden, og hvis man allerede har en, så er det helt perfekt. Hvis ikke du har en rejseforsikring endnu kan du hurtigt købe en her

Hvad hvis jeg har flere spørgsmål?2020-02-04T19:00:43+01:00

Så er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan enten ringe på +45 71747588, sende en mail til info@aboveborders.dk eller udfylde vores kontaktformular.

Hvilken valuta bruger de i Turkmenistan?2019-05-15T10:12:11+02:00

Turkmenistan har deres egen møntfod, hvor én turkmensk manat(TMT) bliver opdelt i 100 tenge. Dog er det ikke muligt at veksle til denne i danske banker, så vi anbefaler at man kun medtager amerikanske dollars(USD). Efter ankomst kan man veksle til lokal valuta i banker og på enkelte hoteller.

Hvordan er det med drikkepenge til de lokale guider?2019-05-15T10:14:30+02:00

Drikkepenge er som altid, frivillige. Det er helt op til dig, om du har lyst til at give de lokale guider drikkepenge. Hvis du føler, at de har gjort et rigtig godt stykke arbejde, så sætter de stor pris på anerkendelse i form af drikkepenge. Standarden for drikkepenge kommer selvfølgelig an på hvor hård en dag, det har været for guiderne, men et sted mellem 5-15 USD pr. dag pr. guide eller chauffør.

Kan jeg bruge dankort eller andre betalingskort i Turkmenistan?2019-05-15T10:12:59+02:00

Kortterminaler er kun tilgængelige på meget få hoteller. Man skal derfor ikke være afhængig af sit betalingskort. Vi anbefaler at man har vekslet til amerikanske dollars hjemmefra, som man kan veksle til den lokale valuta efter behov.

Kan jeg få min betaling refunderet hvis jeg bliver forhinderet?2020-02-04T18:58:54+01:00

Alt afhængig af tidspunkt, kan du få dele af din tilmelding refunderet. Vi henviser derfor til vores Terms&Conditions, som du vil få udleveret, når du har tilmeldt dig rejsen.

Vil der være adgang til internet?2019-05-15T10:13:24+02:00

Nogle af hotellerne har Wi-Fi, men det er ikke verdens bedste forbindelse og det er ikke altid at det virker. Derudover er internettet censureret, så der ikke er adgang til sociale medier, og vi har endnu ikke haft held med at få en VPN til at virke på Wi-Fi. Hvis det lykkes at komme på Wi-Fi, er det muligt at benytte sig af email.

Vil jeg have telefonforbindelse i Turkmenistan?2019-05-15T10:13:58+02:00

Det kommer an på din telefonudbyder, men som udgangspunkt, ja. Man kan ringe og skrive sms’er både lokalt og internationalt. Hvis du er i tvivl, så kan du kontakte din egen udbyder og spørge dem ang. deres forbindelse i Turkmenistan.