Loading...
Sommerrejse til Rusland2020-02-04T11:12:05+01:00

Sommerrejse til Rusland

Oplev det historiske, moderne og lokale Rusland

10. juni -18. juni - 11.995 DKK

På denne sommerrejse til Rusland vil du få et godt indblik i Ruslands historie fra zarernes tid til sovjet tiden og videre til det moderne Rusland. På rejsen besøger vi de to største og vigtigste byer St. Petersborg og Moskva, der er landets kulturelle og historiske hovedstæder, fyldt med museer, teatre, paladser og fæstninger. Vi kommer også uden for de to metropol byer, hvor vi tager til Bryansk for at besøge en lokal familie og se en by, der sjældent får besøg af turister. For at få en bredere forståelse af Ruslands diversitet, tager vi også til Kazan for at få et indblik i den tatariske kultur, som er én af de 160 etniske grupper i Rusland.

Vasilij-Kirken

Udvid din russiske horisont

 • Se zarenes storhedstid i St. Petersborg og Moskva

 • Kom med uden for Ruslands metropol byer og oplev det lokale liv

 • Mød russiske studerende og få et indblik i uddannelsessystemet.

 • Besøg et russisk sommerhus i naturen og nyd en lækker traditionel russisk frokost i det fri.

Udvid din russiske horisont

 • Se zarenes storhedstid i St. Petersborg og Moskva

 • Kom med uden for Ruslands metropol byer og oplev det lokale liv

 • Mød russiske studerende og få et indblik i uddannelsessystemet

 • Besøg et russisk sommerhus i naturen og nyd en lækker traditionel russisk frokost i det fri

Program for rejsen

Vi mødes på vores hotel i St. Petersborg, hvor vi checker ind, spiser en sen frokost og hvor rejselederen vil gennemgå rejseprogrammet samt de første vigtige informationer.

Herefter tager vi på en byrundtur, hvor vi skal se de vigtigste arkitektoniske og historiske seværdigheder i St. Petersborg. Vi kører ned af hovedgaden Nevskij Prospekt og kommer forbi Kazan Katedralen, Vinterpaladset, Opstandelseskirken, Isak-Katedralen, samt Peter og Paulus-fæstningen. Vi besøger også Peter og Paulus-katedralen, hvor zarer og kejserinder fra Peter den Store til Nikolaj II ligger begravet.

Om aftenen kører vi tilbage til hotellet, hvor vi spiser aftensmad.
Vær obs på, at flybilletterne ikke er inkluderede i rejsen. Man kan flyve fra København til St. Petersborg via Riga, Prag, Helsinki eller Moskva.

Peterhof

Vi starter dagen med at spise morgenmad på hotellet og checker ud.

Derefter tager vi ind på det verdenskendte Vinterpalads, der også huser Eremitagemuseet, som ejer ét af verdens største kunstsamlinger.

Herefter spiser vi frokost, inden vi kører ud til Peterhofs palads, der ligger en times kørsel fra St. Petersborg. Peterhofs palads ligger på sydbreden af den Finske bugt og er et kompleks af paladser med omkringliggende parkanlæg bygget i et gennemgående tema af Ruslands sejr i Den Store Nordiske Krig.

Vi kører til togstationen i St. Petersborg, hvor vi går ombord på højhastighedstoget Sapsan, hvor vi 4 timer efter er i Moskva. Her bliver vi kørt til vores hotel og checker ind.

Vasilij-Kirken

Vi starter dagen med morgenmad på hotellet og tager derefter ud for at se Kreml i Moskva. Kreml er et fæstningsværk, der både repræsenterer den russiske og tidligere sovjetiske politiske magt, og er residens for den russiske præsident.

Vi besøger også Den Røde Plads, hvor man finder den ikoniske Vasilij-Katedral, Lenins Mausoleum, det Statslige Historiske Museum, Stormagasinet GUM og Kazan-katedralen.

Efter et besøg i Alexanderhaven, spiser vi frokost på en lokal restaurant. 

Herefter går vi en tur ned ad Arbat, som er én af de ældste gågader i Moskva, fyldt med musikere, kunstnere, butikker, restauranter og cafeer. Vi tager derefter på en tur i Moskvas metro, hvor vi stopper og beundrer nogle af de flotteste stationer.

Om aftenen skal vi på madlavningskursus og selv tilberede en traditionel russisk aftensmad.

Frelseren Kristus-Katedralen

Vi spiser morgenmad på hotellet og tager derefter på en byrundtur, hvor vi skal se de mest storslåede historiske og moderne seværdigheder i Moskva. Vi kommer bl.a. forbi Sejrsparken, Frelseren Kristus-Katedralen, Lomonosov Universitetet og ser den flotte udsigt over hele byen fra Spurvebakkerne. Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant i byen.

Om aftenen spiser vi aftensmad på en lokal restaurant tæt på hotellet.

Moscow boat trip

Vi spiser morgenmad på hotellet og checker ud.

I dag skal vi på en sejltur og se Moskva fra floden Moskva, hvor vi bl.a. kommer forbi Kreml, Park Zaryadye og Peter den Store statuen. Efter sejlturen besøger vi Kosmonaut museet, der er ét af de største museer om rumfart i verden. Vi spiser frokost på en lokal restaurant og stiger ombord på toget til Bryansk, hvor vi checker ind på vores hotel og besøger en russisk familie, hvor vi spiser aftensmad.

Bryansk

Efter morgenmad på hotellet, tager vi på en byrundtur i Bryansk og ser, hvordan en mindre by i Rusland ser ud. Derefter stiger vi ombord på toget tilbage til Moskva, hvor vi skifter til nattoget til Kazan.

Vi ankommer til Kazan tidligt om morgenen og checker ind på vores hotel. Efter morgenmad, tager vi på en byrundtur i Kazan, hvor vi besøger gågaden Baumana, Kazan Kreml, moskeen Kul Sharif, Landbrugsministeriet og promenaden Naberezhnaya ved Volga floden. Vi spiser en lokal tatarsk frokost og besøger herefter en uddannelsesinstitution, hvor vi kan møde og snakke med elever og undervisere.
Om aftenen spiser vi aftensmad på en lokal restaurant.

Efter morgenmad på hotellet, skal vi besøge en russisk datcha (sommerhus) ved Volga floden. Her står den på afslapning i smuk natur, hvor man kan gå ture i skoven og ned til Volga floden. Vi nyder en lækker frokost i naturen og får mulighed for at tage et bad i et traditionelt russisk badehus.

Vi spiser morgenmad og tager afsked med hinanden i Kazan med bagagen fyldt med nye oplevelser og indtryk. Herfra kan man fortsætte sin rejse på egen hånd i Rusland eller flyve hjem til København via Moskva. 

Grundet den generelle turisme i Rusland er programmet lagt med forbehold for ændringer. Der vil inden og under rejsen blive foretaget justeringer, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at opdatere dig jævnligt. I tilfælde af noget bliver aflyst, vil vi finde en alternativ aktivitet.

Rejseleder - Adil Mirzakhanova

Når du rejser med Above Borders, sender vi altid en rejseleder med på grupperejsen. Det er vores garanti for at sikre:

 • Unikt kendskab til destinationen

 • Sikkerhed og fleksibilitet i top

 • Lokal ekspertise

På denne rejse er din rejseleder Adil Mirzakhanova

Adil
Læs mere om Adil

Adil var på sin første rejse, da hun var 3 år gammel, hvor hun fløj fra Rusland til Danmark. Siden da har Adil rejst i over 50 lande over hele verden som både klassisk turist, backpacker, udvekslingsstuderende, expat, frivillig og rejseleder. Adil elsker at opleve og lære om andre kulturer gennem møder med de lokale, og hun har et åbent og nysgerrigt sind. At rejse handler for Adil  om kulturudveksling; at lære  at forstå og respektere hinandens kulturelle forskelligheder og ligheder.

...og så er Adil altid god for en sjov anekdote eller spændende historie!

Prisen for rejsen

Prisen for vores sommerrejse til Rusland er 11.995 DKK. Herunder ser du hvad er inkluderet og hvad som ikke er inkluderet i prisen. Dette gælder uanset hvornår du tilmelder dig.

Inkluderet

 • Transport i Rusland (bus + tog)

 • Al overnatning i St. Petersborg, Moskva, Bryansk og Kazan

 • Alle måltider

 • Dansk rejseleder - Adil

 • Al indgang til museum m.m.

Ikke inkluderet

 • Visum til Rusland (Vi hjælper dog med ansøgningsprocessen)

 • Transport fra Danmark (eller andre steder) til Rusland

 • Ekstra måltider, snacks og souvenirs

 • Rejseforsikring

 • Drikkepenge til chauffør

 • Drikkevarer

Vigtig information

Above Borders er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnr: 2943), hvilket er din garanti for at vi følger dansk lovgivning i forbindelse med grupperejser. Vi vil altid stå til rådighed hvis du har spørgmål og sørge for du får tilsendt materiale som forberedelse til vores rejse som sikre at du er bedst muligt forberedt.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg få min betaling refunderet hvis jeg bliver forhinderet?2020-02-04T18:58:54+01:00

Alt afhængig af tidspunkt, kan du få dele af din tilmelding refunderet. Vi henviser derfor til vores Terms&Conditions, som du vil få udleveret, når du har tilmeldt dig rejsen.

Hvad hvis jeg har flere spørgsmål?2020-02-04T19:00:43+01:00

Så er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan enten ringe på +45 71747588, sende en mail til info@aboveborders.dk eller udfylde vores kontaktformular.

Kan man drikke vand fra hanen?2019-10-08T16:40:59+02:00

Nej. Lad være med at drikke vand fra hanen i Rusland. Du kan sagtens børste tænder i det og vaske grøntsager, men du må ikke drikke det.
Man kan købe vand i samtlige supermarkeder fra 0,5 l flasker til 5 l dunke. Vær opmærksom på om du køber vand med eller uden brus ved at holde øje med disse ord på vandflaskerne:

 • Med brus:   газированная вода
 • Uden brus: негазированная вода
Skal man have visum for at rejse til Rusland?2020-02-10T21:47:39+01:00

Danske statsborgere skal have visum for at rejse ind i Rusland. Når du rejser som turist skal du have et turistvisum, hvilket kræver en turistinvitation. Derudover skal man have en række dokumenter klar og man skal forbi det russiske visum center i København for at aflægge fingeraftryk. Vi hjælper med at få turistinvitationen og vi guider dig igennem hele ansøgningsprocessen. Et visum til Rusland koster 451 kr.

Derudover kan du også se vores guide til russisk visum.

Har jeg brug for en rejseforsikring for at rejse til Rusland?2019-10-08T20:37:33+02:00

Ja det skal du. Man skal have en rejseforsikring som dækker i Rusland i hele den periode du rejser i landet. Rejseforsikringen skal du have bestilt før du får lavet dit visum til Rusland. Hvis ikke du har en rejseforsikring endnu kan du hurtigt købe en her

Er Above Borders medlem af rejsegarantifonden?2019-10-08T20:38:51+02:00

Above Borders er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnummer: 2943). Det er din sikkerhed for, at vi overholder de regler, der er for at udbyde rejser i Danmark. Du kan læse mere om rejsegarantifonden her.

Kan man betale med kort i Rusland?2019-10-08T20:42:21+02:00

Du kan betale med kort næsten alle steder. Dog er det en god ide at have nogle kontanter med dig, hvis du f.eks. skal køre med taxa eller på marked. Her er det klart en fordel, at du har kontanter.

Giver man drikkepenge i Rusland?2019-10-08T20:46:47+02:00

Det er som sådan ikke forventet, at man giver drikkepenge i Rusland. Det er dog blevet mere og mere almindeligt de seneste par år, at man giver drikkepenge til dem der arbejder med turisme og på restauranter/cafeer.

Hvis du har været et sted, hvor der har været en tjener eller en anden form for person, der har ydet en god service, kan du sagtens give drikkepenge. Den mest almindeligt og nemmeste måde at gøre det på er at runde regningen op og sige, at du ikke ønsker penge tilbage, når du betaler. Lad os fx. sige, at din regning er på 450 rubler, så vil det være god stil at give 500 rubler og fortælle din tjener at du ikke behøver penge tilbage (på russisk – “mne ne nuzhna zdacha”).
På nogle turist steder, særligt i storbyerne Moskva og St. Petersborg, kan du komme ud for at regningen indeholder et servicegebyr på 10%, så hold øje med regningen!

Hvilken valuta bruger de i Rusland?2019-10-08T20:50:37+02:00

I Rusland hedder møntfoden Rubler (RUB). 1 DKK er lig med 10 RUB, hvilket gør det dejligt nemt at regne med, når man skal omregne priser i butikkerne og på restauranterne. Alle russiske priser skal bare divideres med 10 og så har man den danske pris.

Kan man kommunikere med folk på engelsk?2019-10-08T21:01:25+02:00

Generelt er russere ikke særligt gode til engelsk, hvilket kan gøre det til et lidt udfordrende land at rejse i, hvis man ikke kan sproget eller ikke har en russisktalende rejseleder med. I byer som Moskva og St. Petersborg, der er vante til turister, kan man nemmere klare sig, men selv her kan man komme ud for russisktalende personale på hoteller, museer og restauranter.

Hvordan er maden i Rusland?2019-10-08T21:07:44+02:00

Der er mange lækre traditionelle retter i det russiske køkken, der er baseret på kød, kartofler, grøntsager og bagværk som du skal glæde dig til at smage. Heriblandt kan der nævnes pelmeni (russisk ravioli), shashlyk (marineret kød på spyd tilberedt på grill), pirogger (bagværk med forskelligt fyld) og borsch (rødbede suppe med oksekød).