Projekbeskrivelse

DMZ - Demilitariseret zone

DMZ er et af verdens mest intense militære områder på den 38 breddegrad hvor nord og sydkoreanske soldater står direkte overfor hinanden. Det er også her at langt de fleste fredsforhandlinger gennem tiden er blevet afholdt. Når vi besøger grænsen fra den nordkoreanske side kommer vi helt tæt på og i enkelte tilfælde kan du da være heldig at stå med et ben på hver side af grænsen når vi går ind i de blå huse.

DMZ ligger i grænsebyen Kaesong hvor det blandt andet også er muligt at gå en tur op ad Janam Hill. 

Hele grænse området er 250 km lang og 4 km bred (2 km på hver side af grænsen). Området har gennem historien både været sted for fredsforhandlinger, skud episoder og propaganda provokationer. Stedet fungerer dog også som et sted hvor turister kan besøge fra begge sider. Det kræver dog altid følgeskab af soldater, hvilket egentlig er betryggende når man bevæger sig rundt i dette intense militære områder.

Panmunjom

Panmunjom var landsby som ligger i grænsezonen DMZ mellem Nord- og Sydkorea. Det er dog kun muligt at besøge fra Nord. Det eneste der er tilbage af byen er 2 huse. Det ene hus i Panmunjom fungerer som mødested for våbenhvilke kommisionen under Korea krigen og i huset ved siden af blev fredsforhandlingerne afsluttet og underskrevet.