Projekbeskrivelse

I Kaesong, kun 10 km fra grænsezonen DMZ, ligger Koryo Museum. Dette museum fortæller om den koreanske historie lang tid før Korea krigen. På dette museum lærer man både om den koreanske kultur ser nationale dragter og høre om de mægtige kejsere af de tidligere dynastier. På Koryo museum lærer man også om de mange tragiske ting der er sket i Korea gennem tiden. De tragiske begivenheder er nemlig en vigtig del af historien. Der bliver blandt andet fortalt om besættelserne fra Japan og slaver i landet. F.eks. lærer man at prisen på kvindelige slaver var højere end på mandlige. Årsagen? Kvinder de kan føde børn og dermed give flere slaver. 

Koryo Musuem var oprindeligt et universitet som underviste i Konfucianismen. Der er sidenhen blevet bygget et nyt universitet til den nordkoreanske befolkning lige ved siden af. Dette nye universitet underviser i teknologi og computer forskning. Ganske vist noget helt andet end det tidligere universitet i Kaesong, men formålet er det samme: At undervise og lære børnene så de er forberedt på fremtiden. 

Unesco's Verdensarvsliste

I året 2013 kom Koryo Musuem på Unescos Verdensarvsliste, hvilket jo blot bekræfter lokationens betydning. I et land som Korea, hvor der findes både et nord og syd som er splittet, så er Koryo Museum et pragteksemplar på bevaring af gammel kultur og historie. Dette museum handler ikke om nuværende konflikter eller politisk spil - det fortæller ganske enkelt om hvordan et fælles Korea var tilbage i tiden. 

Som en forlængelse af Koryo Museum er der en shop som sælger de flotteste plakater og har det største udvalg af frimærker og postkort. Vi anbefaler derfor altid vores medrejsende at købe postkort her. Ihvertfald hvis de har tænkt sig at  sende et postkort.

Besøg Koryo Museum

Har du lyst til at besøge Koryo Musuem, så kontakt os for at vide på hvilke af vores rejser vi besøger dette historiske sted. Stedet er meget populært blandt vores medrejsende. Vi forsøger derfor så vidt muligt altid at have det med på programmet.