Projekbeskrivelse

I Kaesong findes Minsok Folk Hotel. Hotellet ligger kun 10 km fra grænsezonen DMZ(link). Minsk Folklore hotel er inspireret af gammel koreansk stil. Arkitekturen gør at alle bygninger ligner at det er taget direkte ud af et asiatisk eventyr. 

Gennem hotellet løber der en lille å. På den ene side ligger alle værelserne. De er opdelt i mindre huse hvor der i hvert hus er 5-6 værelser. Under husene går der varmerør. Det er de rør som varmer hvert værelse op. Værelserne kan godt virke en smule kolde når man træder ind i lokalet, men ligeså snart man ligger sig er det en helt anden oplevelse. Den ekstra tunge dyne gør nemlig at man mærker varmen fra rørene, præcis som koreanerne gjorde i gamle dage i en tid før elektricitet. 

Hvis man krydser broen over åen kommer man til restauranten og baren. På restauranten sidder man også på gulvet og spiser. De nordkoreanske tjenerinder serverer den ene tradtionelle ret efter den anden. Det føles på e og samme tid som at være tilbage for flere 100 år siden, og samtidig føles det også som om man bliver opvartet på et luksus hotel. Vurderingen af maden er altid en diskussion, men smag er jo også individuelt. 

Når vi har overnattet på Minsok Folk Hotel er på det tide at udforske Kaesong endnu mere. Det kan f.eks. være med en morgengåtur(link: Min første gåtur) på ad Janam Hill (link Janam Hill).