Projekbeskrivelse

Direkte oversat betyder Sosan vestens bjerg (So = Vest og San = bjerg). Hotellet ligger i den vestlige del af Pyongyang, på toppen af en bakke. Hotellet ligger samtidig på sportsvejen, hvor man kan finde centre for alverdens sportsgrene, heriblandt taekwondo, badminton, basketball, svømning osv. 

Udefra ser hotellet med sine 30 etager imponerende ud, og når man træder ind af den svingende karruseldør bliver man ikke skuffet. Guld og marmor plader pryder hallen i lobbyen af hotellet. Fra lobbyen er det muligt spille et spil billard, nyde en forfriskning i hotellets bar eller gå til dit værelse hvor du kan slappe af efter en lang dag. 

På dit værelse har du selvfølgelig både en seng, stole og bord. Dertil kommer et badeværelse hvor du kan bruge badekaret og nyde at rengøringsdamerne altid har sørget for rene håndklæder. Det mest bemærkelsesværdige ved de fleste af værelserne er dog den dertilhørende altan. Herfra får du en fantastisk udsigt over hele hovedstaden Pyongyang. På værelserne kan du slappe af mens solen går ned efter en lang dag. En lang dag der slutter med en godnats søvn inden en ny dag starter. 

Morgenmadsbuffeten starter kl 6.30 hvor du vil blive serveret brød og en smule grønt. Derudover er der et væld af muligheder i selve buffeten. De muligheder er dog præget af det asiatiske køkken, men hvis du kan vende dig til at spise ris med tilbehør til om morgenen, er Sosan’s morgenbuffet et af de langt bedre bud i Nordkorea. Morgenmaden sutter kl 10.00, eller på det tidspunkt du har aftalt afgang med dine guider. 

Hotellet blev bygget i 1989, til det formål at huse sportsfolk når de besøgte landet. På den måde var de altid tæt på sportsbygningerne. Sosan blev dog total renoveret i 2016 og sidenhen åbnet op for alle turister der besøger Nordkorea. Nu står det som et af de prægtigste og mest besøgte hoteller i Nordkorea. Det eneste mere besøgte hotel er Yanggakdo International Hotel.