Loading...
Skirejse til Nordkorea2019-12-09T10:44:46+01:00

Skirejse i Nordkorea

Riders.dk X Blacksnow X Above Borders

16. - 25. februar - 14.995 DKK

Hos Above Borders søger vi altid nye, unikke og anderledes oplevelser. Oplevelser som giver minder for livet, skubber grænser og udvider vores horisont. Når flere passionerede enheder går sammen, er det tit nemmere at skabe unikke oplevelser. Derfor har vi teamet op med Riders.dk og Blacksnow. I samarbejde med dem vil vi for første gang i Above Borders' historie udbyde en skirejse i Nordkorea!

Ikke nok med, at du får mulighed for at stå på ski et af verdens mest isolerede lande, så vil du blive kyndigt vejledt af uddannede skiguider fra Riders.dk. Derudover vil du komme til at opleve en af de mest famøse grænseovergange i verden ved DMZ. Du får mulighed for at opleve den nordkoreanske kultur helt tæt på, snakke med lokale og få et helt unikt indblik i et land, som de færeste har oplevet. Denne grupperejse vil uden tvivl blive en enestående skirejse.

Skirejse i Nordkorea
Skøjtebane i Pyongyang Nordkorea Above Borders Skirejse

Bliv de første danskere til at stå på ski i Nordkorea sammen med Riders.dk & Above Borders

 • Oplev verdens mest isolerede land

 • Dansk rejseleder og lokale guides

 • To uddannede skiguider fra Riders.dk

 • Stå på ski i Nordkorea

 • En skiferie uden lige

 • Lokal Indsigt

Program for vores skirejse i Nordkorea

Togrejse Nordkorea

Vi mødes på Hilton Garden Inn, Dandong. Efter indtjekning er der fællesmiddag på programmet. Middagen vil foregå på en nordkoreansk drevet restaurant, som er et af de få steder i verden, hvor nordkoreanere arbejder uden for landets grænser.

Under middagen vil rejselederen dele ud af sine erfaringer, så du får den bedst mulige start på rejsen.

Dandong the broken bridge

Sosan Hotel

Dagen hvor vi skal krydse grænsen til Nordkorea. Der er fællesafgang fra hotellet mod stationen. Vi skal forholdvist tidligt afsted for at sikre vi når alle sikkerhedstjek inden togets afgang. Rejselederen vil her give dig dit nordkoreanske visum og forklare alle detaljer og procedurer vedrørende selve grænsekontrollen.

Efter vi har krydset grænsen, kører vi med tog gennem det nordkoreanske landskab. Denne togrejse er en unik mulighed for at se andre dele af Nordkorea end blot de store byer, samt at snakke med andre rejsende nordkoreanere.

Om aftenen ankommer vi til hovedstaden Pyongyang. Vores nordkoreanske guider vil byde os velkommen på togstationen, hvorefter vi tager til Kim Il Sung Square for en aften gåtur, inden vi skal have aftensmad. Efter aftensmaden checker vi ind på Sosan Hotel.

Workers party foundation monument

Krigs museum i Nordkorea

Det er den første hele dag i Nordkorea, og vi har lagt et fuldt program i hovedstaden for at vi kan nå at opleve så meget som muligt.

Første punkt på programmet er en tur i Pyongyangs metro. Det er en af verdens dybeste metroer, den er bygget sådan, så den kan fungere som bunker. Efter metroturen, skal vi forbi Nordkoreas triumfbue. På trods af lighederne med triumfbuen i Paris, insisterer nordkoreanerne på at den er anderledes - den er nemlig 10 meter højere.

Sidste stop inden frokost er ved monumentet for partiets stiftelse.

Efter frokost skal vi til Fatherland Liberation War Museum. Dette imponerende krigsmuseum fortæller om Korea-krigen, set fra et nordkoreansk perspektiv. En væsenlig anderledes fortolkning end den vi  ofte er vant til. Herefter kører vi til en folkeskole, hvor vi vil få mulighed for at interagere med lokale nordkoreanske studerende, og endda deltage i deres engelsk undervisning.

Efter aftensmad kører vi til Skisports stedet Masikryong, hvor vi skal overnatte.

Denne morgen står vi op til snedækkede bjerge i sollys. Det er samtidig også første hele dag på ski.

I samarbejde med Riders.dk har vi arrangeret, at du kan få ski-undervisning under skirejsen. Dette er for, at du er sikker på at den værste rust af børstet af, inden du begiver dig ud på din første solo tur. Når du er færdig med at stå på ski, kan du nyde godt af hotellets mange andre faciliteter, som både indebærer spa, pool og meget mere.

Det er vores anden dag på ski på denne skirejse, og du vil denne dag få muligheden for rigtigt at udfolde dine talenter.

Hvem ved, det kan endda være at du kommer til at stå ved siden af et par nordkoreanere som du kan lære et par tricks (eller omvendt)

Skøjtebane i Pyongyang Nordkorea Above Borders Skirejse

Tredje og sidste dag på ski for denne skirejse. Sørg for at få taget de sidste billeder af dig på ski og nyd det flotte bjerglandskab. For når dagen er omme vender vi atter retur til Pyongyang.

Denne aften overnatter vi på Yanggakdo Hotel.

 

Kim Il Sung Square og Juche Tower

Atter en dag rundt i den famøse hovedstad venter. Dette bliver den sidste hele dag i hovedstaden, og vi skal derfor nå at se alt det som vi ikke nåede den første dag.

Programmet bringer os først forbi Grand Peoples Central Study House. Dette er både bibliotek samt aftensskole for voksne nordkoreanere. Her kan de tage ekstra klasser og f.eks. lære et nyt sprog. Vi vil have en udvekslingssession med nordkoreanere, og du får muligheden for at spørge ind til deres liv - såvel som den anden vej rundt.

Efter frokost skal vi til Mansudae Fountain park samt besøge de hellige Mansudae Monumenter. Denne dag kommer vi også forbi verdens højeste murstens tårn: Juche Tower. 

Vi overnatter igen på Yanggakdo Hotel.

Janam Hill i Kaesong City Nordkorea

Dagen starter tidligt. Vi skal nemlig mod grænsebyen Kaesong.

Kaesong er tidligere hovedstad i det fælles Korea, og den by der ligger tættest på Sydkorea. Det er dermed også den by som er tættest på et af verdens mest intense militære områder, DMZ. Et sted som vi selvfølgelig skal besøge.

Efter besøget ved grænsen, tager vi tilbage til byen. Her vil vi først gå en tur op ad Janam Hill, inden vi tager på Koryo Museum.

Koryo Museum fortæller om Korea, før krigen. Det er dermed en fortælling om hvordan Nord og Sydkorea har fælles kultur, traditioner, samme sprog og utallige andre ligheder.

Frokosten består i dag af Kings Meal, et meget berømt nordkoreansk måltid.

Efter frokost kører vi tilbage til Pyongyang. På vejen tilbage stopper vi ved Reunification Monument. Et af de mange symboler på den genforening som nordkoreanere håber meget på sker. Ved stoppet vil vores guider også forklare deres version af hvorfor det endnu ikke er lykkedes.

Tilbage i Pyongyang, og sidste aften på vores rejse vil vi først have afskedsmiddag med vores guider, inden vi alle tager på en lokal ølbar. Dette bliver sidste mulighed for at spørge ind til de guider, vi har brugt hvert et vågent øjeblik med, men også vores mulighed for at tage ordentlig afsked.

Tilbage på hotellet kan du spille bowling, skrive et postkort hjem eller blot slappe af på værelset efter en lang dag.

Guide i Nordkorea med Jonas

Sidste dag i Nordkorea. Efter morgenmad har vi arrangeret en fællesgåtur ad Future Scientist Street. Den sidste mulighed for at strække benene, inden vi skal med toget tilbage mod Dandong, Kina.

Efter vi har krydset grænsen, tjekker vi sammen ind på Hilton Garden Inn. Der vil alle have mulighed for at slappe af inden vi har rejsens sidste officielle måltid sammen.

Tog der kører væk

Den sidste dag, og intet er planlagt. Du kan tage afsked med gruppen hvis du ikke allerede har gjort det. Vi vil foreslå dig at rejse rundt i Kina, nu du alligevel er helt herovre, men du kan også rejse hjem. Uanset hvad du vælger, så vil vi være behjælpelige med planlægningen.

Tak for en (forhåbentlig) god og oplevelsesrig rejse.

Grundet den generelle turisme i Nordkorea er programmet lagt med forbehold for ændringer. Det gælder også for denne skirejse. Der vil inden og under rejsen blive foretaget justeringer, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at opdatere dig jævnligt. I tilfælde af noget bliver aflyst, vil vi finde en alternativ aktivitet.

Masikryong Skiresort

Resortet er det første af sin slags i Nordkorea og er belliggende cirka 200km nord fra hovedstaden Pyonyang. Det blev konstrueret på blot 10 måneder, og stod klar tilbage i 2014 med en målsætning om at danne ramme for skiture for turister. Resortet var et af flere initiativer fra Kim Jong Un for at lokke turister til, samt håbet om at kunne blive medarrangør af vinter OL i 2018.

Læs mere om Masikryong her

Riders.dk

Logo Riders

Riders.dk er Danmarks største online portal for surf- og freestylekultur. De er en nonprofit organsiation med en masse passionerede skiere, snowboardere og andre genre inden for action sportsgrene. Siden 1999 har Riders.dk været dominerende på blandt andet den danske skiscene, hvorfor de har solid erfaring i at arrangere events, rejser mm. i relation til ski. Riders.dk ønsker at skubbe grænser og udbrede deres budskab indenfor deres felt, hvilket er foreneligt med Above Borders' mission. Derfor var det oplagt for os, at indlede et samarbejde med Riders.dk, og vi glæder os helt vildt til at komme på denne skirejse i Nordkorea!

Læs mere om Riders.dk her

Blacksnow

Blacksnow logo

Blacksnow er en af Nordens største onlinebutikker indenfor ski, snowboard og surfing. Butikken er udelukkende drevet af mennesker med passion for actionsport. Ligesom os, vil Blacksnow ikke gå ned på kvaliteten af deres produkter, hvorfor de kun sælger udstyr, som de personligt kan stå 100% inde for. Da actionsport oftest foregår ude i naturen, vil Blacksnow også være med til at beskytte den, ligesom vi også ønsker. Derfor støtter Blacksnow klimaet både gennem donationer men også med de produkter, de vælger at forhandle. Tager man med på denne rejse, har man også muligheden for en ekstra god handel. Blacksnow giver nemlig -12% på produkter fra deres webshop til alle medrejsende på denne skirejse.

Læs mere om Blacksnow her

Rejseleder og ski instruktører

Når du rejser med Above Borders sender vi altid en rejseleder med på grupperejsen. Det er vores garanti for at sikre:

 • Unik kendskab til destinationen

 • Sikkerhed og fleksibilitet i top

 • Lokal ekspertise

På denne rejse er din rejseleder Jonas Bang Andersen

Rejseleder Jonas Bang Andersen
Læs mere om Jonas

Jonas har i en alder af 26 år boet i 3 forskellige lande, besøgt 15 lande fordelt på 3 verdensdele og fungeret som rejseleder siden 2015. Når Jonas rejser, tror han på at den eneste måde rigtig at forstå og lære om et lands kultur er at snakke med befolkningen. Kun på den måde kan vi komme helt tæt på, og dermed forstå og lære om destinationen. Derfor forsøger han altid at møde og snakke med så mange lokale han kan, når han er afsted på sine rejser.

Når Jonas er med som rejseleder er du garanteret unikt lokalt kendskab til destinationen, masser af personlige beretninger og en underholdende rejse.

Ski instruktør Sofie Kyed

Sofie Kyed Skiinstruktør

Som bosat i Klitmøller er Sofie Kyed en stor tilhænger af eventyr. Både de små i hverdagen ved Vesterhavet men også de helt store eventyr på rejser til eksotiske og fjerntliggende egne. Gerne enten med et surfboard eller et par ski som bagage.

Siden en ganske ung alder har ski været en fast del af de årlige eventyr, og hun har også tilbragt flere vintre i bjergene. Det er især skiløbet langt fra pisterne, der trækker, men de sidste par år har hun også fundet sin vej tilbage til pisterne, hvor hun har undervist.
En skirejse til Nordkorea er for Sofie den perfekte kombination af eventyr og action

Ski instruktør Marie Tvarnø

Skiinstruktør i Nordkorea
Marie er født i København, men har fra barnsben søgt mod nye eventyr. Hun har kørt hundeslæde over polarcirklen, racet ned over pisterne i Norden og Alperne, vandret i fjeldene og haft løbesko med på alle ferier for at opleve så meget som muligt. Hun har i sine 29 leveår uddannet sig til skiinstruktør, løbetræner, personlig træner og har også en bachelor i ernæring og sundhed med.
Hun har en Pippi Langstrømpe tilgang til livet og lever efter mottoet: Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt finde ud af. Derudover har hun et sangrepetoire så stort som en jukebox og er ikke bange for at give et nummer i liften. Det lyder ikke altid godt, men glæden ved sangen er ikke til at tage fejl af, når man ser smilet på læberne ! Det er helt sikkert noget, nordkoreanerne vil sætte pris på!

Prisen for skirejsen

Prisen for vores skirejse til Nordkorea er 14.995 DKK. Herunder ser du hvad er inkluderet og hvad som ikke er inkluderet i prisen.

Inkluderet

 • Visum til Nordkorea

 • Transport fra Kina til Nordkorea og tilbage

 • Transport i Nordkorea

 • Al overnatning i Kina (2 nætter) og i Nordkorea (5 nætter)

 • Alle måltider i Kina og Nordkorea

 • To nordkoreanske guider og nordkoreansk chauffør

 • Dansk rejseleder - Jonas

 • Al indgang til museum m.m.

 • Leje af udstyr (Ski, støvler, hjelm)

Ikke inkluderet

 • Transport fra Danmark (eller andre steder) til Kina

 • Ekstra måltider, snacks og souvenirs

 • Ekstra aktiviteter, f.eks. toppen af Juche Tower

 • Rejseforsikring

 • Double Entry Visum til Kina

Vigtig information

Above Borders er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnr: 2943), hvilket er din garanti for at vi følger dansk lovgivning i forbindelse med grupperejser. Vi vil altid stå til rådighed hvis du har spørgmål og sørge for du får tilsendt materiale som forberedelse til vores rejse som sikre at du er bedst muligt forberedt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er flybilletten ikke inkluderet?2018-11-22T12:42:44+01:00

Vi har valgt at arrangere rejsen uden bookning af fly. Dette er for at give dig fleksibilitet, så du kan vælge hvorfra og til, du vil rejse. Det kan f.eks. være, du vil være et par dage i Kina, før vores rejse starter, eller du har lyst til at rejse videre til Sydkorea eller andre dele af Asien i forlængelse af turen. Vi vil dog hellere end gerne assistere med planlægningen, og vil også informere omkring hvilket fly, vi rejser med.

Hvad koster turen i alt?2020-02-17T11:09:19+01:00

Et præcist beløb for hele turen afhænger af mange forskellige parametre. For alligevel at prøve at vise dig en oversigt finder du herunder hvilke udgifter, du har udover selve prisen for turen:

– Flybillet 3-5.000 kr.

– Tog fra Beijing til Dandong ca. 300 kr.

– Visum til Kina 995 kr.

– Lommepenge 1-2.000 kr.

I første omgang skal du betale depositum på 2.500 kr. – yderligere instruktioner afgives, når du har tilmeldt dig vores rejse.

Kan jeg rejse til USA efter jeg har været i Nordkorea?2018-07-29T14:13:17+02:00

Ja! Du får intet stempel i dit pas, og det vil derfor ikke påvirke nogen rejser, du måtte have efter. Du får derimod et separat visum til Nordkorea, som bliver udleveret ved rejseafgang. Det er heller intet problem, hvis du tidligere har været i USA.

Er alt opstillet og falsk?2018-07-29T14:15:18+02:00

Nej! Ganske vist følges vi ad i en guidet gruppe med nordkoreanske guider. Vi kan ikke rejse til andre byer, end hvad vi har planlagt på forhånd. Men der er netop en grund til, vi har valgt at have programmet på den måde. Det er for at få så meget som muligt med fra Nordkorea, nu vi er der.

Vi kommer til at snakke med nordkoreanere, og du er velkommen til at spørge om, hvad du vil. Vi kommer til at køre i metroen, som de lokale gør i deres hverdag. Så nej, det hele er ikke opstillet, men vi følger en programlagt guidet tur.

Er det farligt at rejse til Nordkorea?2018-12-11T21:16:06+01:00

Mange spørger os, om det overhovedet er sikkert at rejse til Nordkorea – her skal det med det samme lige indskydes, at det er vigtigt at bemærke, at Nordkorea er et totalitært styre, og du skal sørge for at overholde reglerne og instruktionerne udstedt af din rejseleder og de lokale guides. Men hvis du holder reglerne, er Nordkorea måske et af verdens mest sikre lande at rejse i. Der er ingen turister, der bliver overfaldet eller berøvet. Som forberedelse til rejsen vil du få de simple regler at vide, og skulle du undervejs på rejsen glemme disse vil den danske rejselederminde dig om dem. I tilfælde af, at du alligevel skulle komme til f.eks. at tage et billede af soldater, som du ikke må, så vil vores lokale nordkoreanske guide blot bede dig om at slette billedet. Både rejselederen og guiden er interesseret i, at du får den bedst mulige rejse.

Du kan også læse vores indlæg der går mere i dybden med emnet: "Nej det er ikke farligt at rejse til Nordkorea"

Hvad synes andre medrejsende?2018-07-29T14:23:46+02:00

For os betyder det meget, at alle medrejsende får en fantastisk oplevelse – derfor lader vi dem også tale for sig selv, når nogen spørger, hvad de synes om vores rejser. Du kan læse, hvad de synes her:

 

Rejse til Nordkorea DMZ

"Above Borders har virkelig arrangeret en genial tur. Det hele var nøje planlagt og tidsplanen blev overholdt - der blev endda tilføjet flere oplevelser på programmet i løbet af de dage vi var der. Det er mega fedt at opleve et land der er så lukket for omverdenen og man får lov til at skabe sig sin egen mening og holdning til alle de historier man hører om landet. Det var i hver fald noget af en øjenåbner for mit vedkommende. En tur til Nordkorea kan klart anbefales!"

Gustav Trampe, Påskerejse til Nordkorea
Rejse til Nordkorea Sporvogn

"Utrolig interessant oplevelse, som viser Nordkorea fra en hel ny vinkel som samtidig sætter tankerne igang om en verden langt fra ens liv i Danmark. Turen var rigtig godt planlagt med masser spændende oplevelser, god mad og interaktion med Nordkoreanere. En oplevelse for livet!"

Casper Wiklund, Efterårsrejse til Nordkorea
rejse til Nordkorea

"En helt fantastisk tur jeg klart vil anbefale! Turen var virkelig velorganiseret og der var kræset for detaljerne, så deltagerne kan nyde turen fuldt ud. Det var en oplevelse for livet og jeg håber at kunne gense landet en anden gang."

Theresa Jepsen, Efterårsrejse til Nordkorea
Rejse til Nordkorea

“Fantastisk tur, tager gerne afsted igen. Lækkert hotel med alt hvad hjertet begærer, lækker mad, masser af nye fantastiske oplevelser, og bekendtskaber. Vi havde de sødeste guider der sørgede for at intet manglede, og at vi var i gode trygge hænder!”

Anna Mikkelsen, Efterårsrejse til Nordkorea

“Platin-stjernen er sikret igennem 5-stjernet anmeldelse. En meget flot tur, med ekstraordinære oplevelser og en meget humør-fyldt og engageret rejseleder i Jonas. Vil klart anbefale en tur – hvis du overvejer flere dage i Kina end turen er berammet, så spring dog Dandong over og nøjes med den ene aften/dag som programmet angiver.”

Mikkel Dragemose-Hansen, Påskerejse til Nordkorea