Ofte stillede spørgsmål om Saudi Arabien2020-02-07T15:45:40+01:00

Ofte stillede spørgsmål om Saudi Arabien

Overvejer du at rejse til Saudi Arabien, men føler at du mangler noget information? Det forstår vi egentlig godt, fordi Saudi Arabien ikke er den mest traditionelle rejsedestination. Du kan derfor sidde med mange spørgsmål om stort og småt, og det er heldigvis hvad vi er her for. Vi har herunder samlet en række af de spørgsmål som vi oftest får. Er der et bestemt spørgsmål du mangler svar på, eller andet du gerne vil have uddybet, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Vil der være adgang til internet?2020-02-04T18:57:29+01:00

Ja der er internet på alle hotellerne og der vil også være mobildækning i byerne. Dog er det rigtig dyrt at bruge sin danske telefon på deres netværk, så vi anbefaler at man venter med at gå online indtil vi er på wifi.

Kan jeg som kvinde rejse til Saudi Arabien?2020-02-11T12:43:49+01:00

Ja det kan du sagtens. Udenlandske kvinder i Saudi Arabien er respekteret selvom de ikke er i selskab af en mand. Kravet om opdelt indgang til restauranter for kvinder og mænd er for nyligt nedlagt, men man kan godt opleve som kvinde, at man bliver placeret i familie-sektionen, hvor enlige mænd er i en anden sektion. Dette håndhæves ikke alle steder. Kommer man som par eller med børn, vil man, de steder de håndhæver det, også blive placeret i familiesektionen. 

I flere butikker fremgår det nogle gange at det er “family only”, som betyder, at en mand ikke må gå ind i butikken alene, men kun ifølge med en kvinde. Enlige kvinder eller grupper af kvinder må uden problemer gerne gå ind. 

Der findes stadig ikke prøverum i alle butikker til kvinder i både storcentre såvel som enkelte butikker. Dette udvikler sig dog hurtigt, så vi kan være heldige, at det allerede er muligt flere og flere steder, når du tager afsted. 

Går man alene på gaden som kvinde kan man godt risikere tilråb/piften fra fx taxachauffører. Dette kan godt føles ubehageligt, men skyldes altså en anderledes kultur, og man anbefales derfor ikke at konfrontere personen med det. Dette sker utroligt sjældent, og det skal også siges vi primært vil gå sammen i grupper, og derfor vil dette ikke blive aktuelt 

Befolkningen er mere og mere delte i deres fortolkning af Islam. Nogle kvinder går efterhånden uden hovedbeklædningen Niqab eller Hijab, selvom størstedelen dækker sit hår stadig. Dette forventes ikke af udenlandske kvinder. Dog forekommer det, at nogle mænd ikke vil give hånd til kvinder. Tag ikke dette ilde op, da der blot er tale om kultur og tradition. Hold øje med, hvordan du tages i mod, og om der lægges op til, at give hånd. Er du ikke sikker, eller gives der kun hånd til mændende, du er i selskab med, vis istedet samme gestus ved at sætte højre hånd op til hjertet, som for at sige goddag - salaam!.

Kan jeg få min betaling refunderet hvis jeg bliver forhinderet?2020-02-04T18:58:54+01:00

Alt afhængig af tidspunkt, kan du få dele af din tilmelding refunderet. Vi henviser derfor til vores Terms&Conditions, som du vil få udleveret, når du har tilmeldt dig rejsen.

Kan jeg drikke alkohol i Saudi Arabien?2020-02-11T12:59:53+01:00

Nej. Alkohol er utilgængeligt i Saudi Arabien, så det er desværre ikke muligt at få en rigtig øl eller et glas vin.

Hvilken valuta bruger de i Saudi Arabien?2020-02-04T18:55:59+01:00

Man bruger saudiarabiske riyal, som er delt op i 100 halalaer. Forkortelsen er SAR og spørg din egen bank, om det er muligt for dem at skaffe valutaen. Hvis ikke det er muligt at få fat på, så er det ikke det største problem, da man sagtens kan hæve penge i diverse hæveautomater rundt omkring i Saudi Arabien. Dog er det en god ide at have en smule kontanter på sin rejse, i tilfælde af man vil købe nogle småting eller souvenirs på markeder eller andre mindre steder.

Hvad hvis jeg har flere spørgsmål?2020-02-04T19:00:43+01:00

Så er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan enten ringe på +45 71747588, sende en mail til info@aboveborders.dk eller udfylde vores kontaktformular.

Har jeg brug for en rejseforsikring for at rejse til Saudi Arabien?2020-02-04T18:44:46+01:00

Ja det skal du. Man skal have en rejseforsikring som dækker i hele verden, og hvis man allerede har en, så er det helt perfekt. Hvis ikke du har en rejseforsikring endnu kan du hurtigt købe en her.

Er der påklædningsregler i Saudi Arabien?2020-02-04T18:50:29+01:00

Det saudiarabiske påklædningsform er meget anderledes, end hvad vi er vant til i vesten. Påklædning i Saudi Arabien bestræber sig efter at forhindre udstilling af kroppen, og det gælder både kvinder og mænd. Kvinderne forventes at være iført løs beklædning med lange ærmer, som dækker ben og skuldre. Abaya (stor, løs kåbe som tages udover, oftest i sort, men kan også være lidt farvet) er ikke nødvendigt, man kan sagtens bare have en lang kjole på, som går ned til anklerne i de større byer (Jeddah) - Så snart vi er uden for byen er det anderledes. Derudover kan man i hovedstaden Riyadh også opleve at det forventes at bære abaya’en, da de stadig er mere konservative. 

Mændene forventes at have lange bukser samt langærmede trøjer/skjorter.

I tilfælde af at vi skal besøge en moské eller andre hellige steder er det vigtigt at man som både mand og kvinde er tildækket, da vi ellers ikke vil få adgang til bygningen. 

Rejser man til Saudi Arabien under ramadanen, er påbuddene en anelse “strengere”, og kvinder skal bære en sort abaya hver gang de færdes udenfor, og mænd altid i lange bukser.

Er Above Borders medlem af rejsegarantifonden?2020-02-04T18:27:50+01:00

Above Borders er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnummer: 2943). Det er din sikkerhed for, at vi overholder de regler, der er for at udbyde rejser i Danmark. Du kan læse mere om rejsegarantifonden her.