Rejse til Nordkorea2018-11-13T17:16:50+00:00

Rejse til Nordkorea

Nordkorea omtales ofte som et af verdens mest isolerede lande – netop fordi de færreste kender særlig meget til Nordkorea. De fleste vil kun have kendskab til Nordkorea ud fra det billede, som medierne fremstiller. Du kan komme til at danne dit eget – mere ægte – billede af Nordkorea ved at opleve det med egne øjne. På en rejse til Nordkorea med Above Borders vil du få en dybere indsigt i verdens mest isolerede land fra en helt anden vinkel, end du kender.

Det er ikke farligt – kun en spændende oplevelse for livet!

En rejse til Nordkorea er en unik oplevelse. En oplevelse, som du ikke finder lignende andre steder.

På vores rejser til Nordkorea har vi altid lokale guides og en erfaren dansk rejseleder med. Det garanterer dig den bedste rejseoplevelse. De lokale guides kan fortælle om den nordkoreanske historie og kultur og ligeså vigtigt om deres konkrete hverdag. Den danske rejseleder vil udfordre dine i forvejen overraskende oplevelser og give dem yderligere perspektiv. Formålet er klart: Du vil komme til at danne din helt egen holdning til landet og skabe din egen forståelse af indbyggernes og verdens mest isolerede lands situation.

Du vil opleve og se de største og flotteste udstillinger, bygninger og monumenter i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang. Du vil komme til at besøge DMZ, som er grænsezonen til Sydkorea, der er et af verdens mest intense militære områder. Du vil besøge nordkoreanske folkeskoler og interagere med de lokale nordkoreanere. Du vil komme til at køre i en af verdens dybeste metroer. Og du vil komme til at opleve mange, mange flere ting på din tur til Nordkorea. Kort sagt: Når du tager på en af Above Borders rejser til Nordkorea, vil vi vise dig så mange forskellige nuancer og perspektiver som muligt af verdens mest isolerede land.

Kommende rejser

Hvis I allerede er en gruppe, der vil rejse til Nordkorea sammen, eller hvis du er interesseret i en privat rejse, så kan vi uden besvær arrangere en rejse for dig eller jer.

Med vores erfaring i at rejse til Nordkorea kan vi sammen med tilrettelægge et tilpasset program, der lever fuldstændig op til dine ønsker og forventninger. Det kan være, at du gerne vil rejse i 2 uger; det kan være, du gerne vil besøge flere skoler; det kan være, du vil besøge et bestemt sted i Nordkorea. Uanset, hvilke ønsker du har, opfylder og arrangerer vi gerne din drømmerejse til Nordkorea for dig.

Er det farligt at rejse til Nordkorea?

Mange spørger os, om det overhovedet er sikkert at rejse til Nordkorea – her skal det med det samme lige indskydes, at det er vigtigt at bemærke, at Nordkorea er et totalitært styre, og du skal sørge for at overholde reglerne og instruktionerne udstedt af din rejseleder og de lokale guides. Men hvis du holder reglerne, er Nordkorea måske et af verdens mest sikre lande at rejse i. Der er ingen turister, der bliver overfaldet eller berøvet. Som forberedelse til rejsen vil du få de simple regler at vide, og skulle du undervejs på rejsen glemme disse vil den danske rejselederminde dig om dem. I tilfælde af, at du alligevel skulle komme til f.eks. at tage et billede af soldater, som du ikke må, så vil vores lokale nordkoreanske guide blot bede dig om at slette billedet. Både rejselederen og guiden er interesseret i, at du får den bedst mulige rejse.

Hvad kan man se i Nordkorea?

På vores rejser til Nordkorea kommer vi vidt omkring. Vi har planlagt rejserne med et stramt program, så vi når så meget som overhovedet muligt. Da vores rejser ikke er standard pakkeløsninger, er programmet derfor også meget forskelligt fra rejse til rejse. Vi vil dog altid sørge for, at de vigtigste seværdigheder er på programmet. Præcis, som hvis du ville rejse til Paris, så skal du også se Eiffeltårnet, er der seværdigheder i Nordkorea og Pyongyang, som du ikke må gå glip af. Af disse kan blandt andet nævnes Mansuda Grand Monument, DMZ, Korean Peoples Study House og meget meget mere.

Derudover vil vi på vores rejser altid sørge for, at der er interaktion med lokalbefolkningen. Denne interaktion kan dog komme i mange forskellige former og ofte flere gange i løbet af rejsen. Det sker blandt andet, når vi tager metroen, besøger en folkeskole, besøger et universitet, eller når vi shopper i det lokale storcenter.

Hvordan er lokalbefolkningen i Nordkorea?

Befolkningen i Nordkorea er utrolig venlige og høflige over for dig. I enkelte tilfælde kan de være en smule generte, især hvis de aldrig har mødt en udlænding før. Hvis du blot er høflig over for dem, og spørger interesseret til deres hverdag, vil du kunne få et helt unikt indblik i den enkeltes hverdag – for de fortæller gerne, når de først er kommet i gang.

Må jeg tage billeder i Nordkorea?

Ja det kan du tro – hellere end gerne faktisk. Som du kan se på vores hjemmeside, har vi en masse billeder fra Nordkorea. De er enten taget af vores rejseleder eller andre af vores medrejsende. Der er dog enkelte steder, du ikke må tage billeder, og der er enkelte ting du ikke må tage billeder af. Du vil dog aldrig være i tvivl, for vores lokale guider skal nok huske at fortælle dig, når du må og ikke må.

Som bonusinfo kan det fortælles, at Jonas på sin første rejse til Nordkorea tog mere end 1.300 billeder. Bevares, de var da ikke alle sammen gode, men der var mange.

Skal jeg selv søge visum til Nordkorea?

Bare rolig. Det sørger Above Borders for. Når du har tilmeldt dig en af vores allerede planlagte grupperejser, eller vi i samarbejde har specialdesignet en rejse til dig, vil vi bede om de nødvendige informationer for, at du kan få dit visum. Hvad der dog er vigtigt at bemærke er, at du selv skal stå for visum til Kina. Vi har udarbejdet en vejledende guide og vil assistere dig med de nødvendige dokumenter. Du kan selvfølgelig også altid spørge vores rejseleder om råd, da han har prøvet det flere gange før.

Visummet til Nordkorea vil blive udleveret til dig på dagen, vi rejser ind i landet, og vil ikke blive stemplet i dit pas. Det vil derfor ikke påvirke dine muligheder for at rejse til andre lande efter rejsen.

Hvorfor skal jeg rejse til Nordkorea?

Du skal rejse til Nordkorea, hvis du gerne vil have en utraditionel og fantastisk rejseoplevelse. Du skal ikke rejse med, hvis du forventer en ferie med 7 dage på stranden. På vores rejser til Nordkorea har alle medrejsende altid haft et væld af oplevelser. Typisk oplever og opfatter de også alle noget forskelligt, hvilket kommer frem under vores middag, når vi alle sidder og snakker sammen. Du vil derfor også have rigeligt at fortælle, når du kommer hjem igen. Du kan også læse her, hvorfor Jonas, vores rejseleder, mener, at du skal rejse til Nordkorea.

Hvornår er det bedst at rejse til Nordkorea?

Det er et spørgsmål, som der ikke er noget konkret svar på. Nordkoreas årstider følger de danske, men der er varmere om sommeren og koldere om vinteren. På hver af vores rejser sørger vi for at tilpasse programmet, så det passer med årstiden og tilpasset de oplevelser, man kan få på samme tid.  Vi vil sikre, at du får de nødvendige informationer omkring hver rejse, når du har tilmeldt dig. Vi anbefaler f.eks., at du sørger for at have en ekstra varm trøje med, når vi tager afsted på vores nytårsrejse. Det gør alt andet lige oplevelsen bedre, hvis du ikke står og fryser, når vi skal se på fyrværkeri i Nordkorea.

Hvad hvis jeg gerne vil vide mere?

Du kan altid læse mere om de enkelte rejser vi allerede har planlagt på siden grupperejser. Det kan dog sagtens være, at der er noget, du mangler svar på, hvilket vil være fuldt forståeligt, da Nordkorea er en meget anderledes rejsedestination. Netop derfor står Above Borders altid til rådighed, og efter du har kontaktet os vil vi forsøge at svare dig så hurtigt og så grundigt som muligt.

Du er også mere end velkommen til at læse nogen af de personlige beretninger, som Above Borders har på hjemmesiden. Disse personlige fortællinger handler om alt fra kærlighed i Nordkorea til 5 gode råd i Nordkorea. Above Borders forsøger altid at give dig en personlig vinkel på et af verdens mest isolerede lande, der gør ferien til Nordkorea helt unik.

Hvad sker der, når jeg har tilmeldt mig en rejse til Nordkorea?

Når du har fundet ud af, hvilken rejse du vil med på og trykket på knappen tilmeld, bliver du i første omgang bedt om at udfylde dit navn, e-mail adresse og vælge et kodeord, så du kan logge ind på ”din tilmelding” senere. Herefter får du en mail, og du bliver viderestillet til din oversigt. Her er der 4 simple step, som du skal udfylde, og herefter er det ellers bare at begyndte at pakke tasken og glæde dig til din næste rejseoplevelse – en oplevelse som du aldrig vil glemme.