Pyongyang Marathon Rejse

Selve løbet

Det er kun 7. gang, at Pyongyang Marathon er åben for offentligheden, og det er muligt at løbe 5 km, 10 km, halvmaraton eller maraton.
Grundet Corona blev Pyongyang Marathon aflyst i 2020 og 2021, men vi tager afsted i 2022
Ruten starter og slutter ved Kim Il Sung Stadium, løber gennem Pyongyang by og giver dig muligheden for at se hovedstaden fra en helt ny vinkel. Løbet afsluttes med en sidste runde på Kim Il Sung Stadium, hvor du vil opleve 50.000 koreanere tiljuble alle løberne. Flere hundrede løbere fra hele verden deltager i løbet, heriblandt også lokale nordkoreanere.

Medalje fra Pyongyang Marathon

Dommere til Pyongyang Marathon

Reglerne til Pyongyang Marathon

På hver distance er der følgende tidsgrænser:
Hvis du løber 5 eller 10 km, skal du løbe under 2 timer.
Har du valgt at løbe et halvmaraton, er tidsgrænsen 2,5 time. Vælger du derimod at løbe et helt maraton, er tidsgrænsen 4,5 time.

Sørg for at vælge en rute, der passer dig og dit niveau, så du er sikker på at gennemføre inden for tidsgrænsen. Løbet skal helst blive en uforglemmelig oplevelse, men ikke af de forkerte årsager.
Du får udleveret en løbe t-shirt ved start, men det er tilladt at tage sin egen på. Din løbstrøje må dog ikke indeholde flag, politiske udsagn, fremtrædende logoer eller uanstændige ord.

Der vil undervejs på ruten blive udleveret vand ved hver 5. km. Hvis du har brug for ekstra sportsdrinks, energibar, energigel eller lignende, så medbring dette hjemmefra, da det ikke er muligt at købe det i Nordkorea. Det er tilladt at medbringe, så meget du vil.
Hvis du kommer til skade undervejs, er det vigtigt, du stopper. Forsøg ikke at presse dig selv yderligere, da lægehjælpen ikke nødvendigvis er, som du er vant til. Gå herefter ud til siden, og du vil blive samlet op af en af de officielle køretøjer, der vil hjælpe dig tilbage, og give dig den bedst mulige hjælp.
Såfremt du gennemfører inden for tidsgrænserne, vil du få overrakt et diplom og en medalje som bevis på, du har gennemført (uanset hvilken rute du vælger). Dette vil blive overrakt til dig, inden vi forlader Nordkorea.


Løbetræning med Above Borders

Træn op til Pyongyang Marathon 2022 med Above Borders & Marie Tvarnø

Vi har teamet op med personlige træner og løbecoach, Marie Tvarnø, som vil hjælper os og alle medrejsende på maratonrejserne med at komme i løbeform. Gennem en Facebook-gruppe vil Marie dele løbeprogrammer og styrkeøvelser, for at hjælpe os med – ikke bare at komme i mål – men med at komme i mål inde for tidsrammen, således alle får overrakt medaljer og deltager i afslutningsceremonien – som man ikke vil gå glip af! Marie vil ikke kun hjælpe os med at strukturere vores løbetræning op til løbet, hun vil også være med på ruten som en ekstra støtte, og hjælpe os med at holde humøret oppe på de lange, seje kilometer mod enden.

Hvem er Marie?

Marie er født i København, men har fra barnsben søgt mod nye eventyr. Hun har kørt hundeslæde over polarcirklen, racet ned over pisterne i Norden og i Alperne, vandret i fjeldene og haft løbeskoene med på alle ferier for at opleve så meget som muligt.
Marie er uddannet skiinstruktør, løbecoach, personlig træner, og så har hun en bachelor i ernæring og sundhed. I bedste Pippi Langstrømpe stil lyder hendes motto ”Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt!”. Og dét er lige den mentalitet, vi gerne vil have med til Pyongyang Marathon 2022! Skal du med?


Spørgsmål til Pyongyang Marathon

Skal man løbe et helt maraton??

Nej, man kan løbe både 5 km, 10 km, halvmaraton og et helt maraton. Du kan faktisk også helt lade være at løbe, hvis du blot er med som support.

Er det farligt at rejse til Nordkorea?

Nej, det er ikke farligt. Vi har flere års erfaring, og vi har arrangeret flere rejser til Nordkorea, uden der er sket det mindste. Kort fortalt, vi ved, hvad vi laver. Det er uddybet her hvorfor

Hvad hvis jeg har flere spørgsmål?

Så er du altid mere end velkommen til at kontakte os her eller skrive en mail til info@aboveborders.dk

Få en gratis e-bog med 8 personlige beretninger fra Nordkorea!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du kan glæde dig til:

- at blive inviteret til events
- få besked når vi har nye rejser klar
- få tilsendt unikke historier fra nogle af verdens mest isolerede destinationer
- blive opdateret på Above Borders

I dit første nyhedsbrev får du en gratis e-bog med 8 personlige beretninger fra Nordkorea, skrevet af Jonas Bang Andersen.