Rejser til Turkmenistan

Verdens mest specielle land

Turkmenistan anses for at være et af de mere besynderlige lande i verdenen. Landet er helt anderledes skruet sammen, end hvad vi er vant til her i vesten. Dog er det også et land, som de færreste egentlig kender til, udover hvad Wikipedia kan fortælle. Det er til gengæld åbenlyst, hvorfor de færreste kender til Turkmenistan. Landet har nemlig kun omkring 12.000 turister årligt – hvor København for eksempel har omkring 10 millioner besøgende.

Og nej – Det er ikke fordi Turkmenistan er mindre end Danmark. Landet har 5 millioner indbyggere, hvoraf 1 million bor i hovedstaden Asjkhabad. Generelt er befolkningstætheden relativt stor, da 80% af landet er dækket af ørken.

En anden årsag til Turkmenistan er et meget isoleret land er internettet. Det anslås at ca. 80.000 har adgang til internet, hvilket svarer til 1,6% af landets befolkning.

På trods af at være et meget isoleret land, har Turkmenistan virkelig meget at byde på. Vidste du, at Turkmenistan har verdens 4. største beholdning af naturgas? At Turkmenistan er verdens 9. største bomuldsproducent? At det er muligt at besøge (Og stege spejlæg) ved at gas krater, som har brændt i mere end 40 år?

Disse specielle fænomener, spændende arkitektur, og anderledes kultur gør Turkmenistan til en helt unik rejsedestination – og VI vil udforske det, når VI tager på vores næste rejse.

Stairs of Health

Fortællinger fra Turkmenistan

Seværdigheder i Turkmenistan

Opdag Turkmenistan

[embedyt] https://www.youtube.com/embed?listType=playlist&list=PLxvX-JYxXi5x7bYIFQ3coci5fzsblkCow&layout=gallery[/embedyt]