5 gode råd når du skal rejse til Nordkorea

2018-07-18T10:42:58+00:00

I samarbejde med Eastern Vision har vi udarbejdet en liste med 5 gode råd når du skal opleve et af verdens mest isolerede land, for at få mest muligt ud af din rejse.

1) Fortæl nordkoreanerne om din hverdag

rejse til Nordkorea

På vores rejser til Nordkorea vil der ofte være chance for at snakke de lokale Nordkoreanere.

Den bedste måde at få dem til at fortælle om deres dagligdag og deres liv, er ved at fortælle om dit eget.
Du kan fortælle om alt fra hvad du studerer, din yndlingsport, din kæreste til politik og uddannelsessystemet i Danmark. Først og fremmest vil det opfordre dem til også at fortælle og blive fortrolige med dig, men det hjælper også til at åbne deres forståelse for omverdenen. Når de føler, at du er venlig, vil de også fortælle om deres personlige oplevelser, om alt fra deres militære værnepligt til deres første gang uden for landets grænser, hvis de har besøgt Kina.

2) Smil og sig hej mere end du normalt gør

Da Nordkoreanere ofte er meget paranoide omkring udlændinge, undgår de stort set altid direkte øjenkontakt og kigger væk, når de opdager at du ikke er “lokal”. Dette betyder dog langt fra at de ikke er flinke mennesker, blot lidt naturligt generte! Når du siger hej, eller smiler vil du både opleve en forbløffet, men også storsmilende koreaner. Så, vær proaktiv og imødekommende!

Rejse til Nordkorea

3) Lad vær at tage billeder hele tiden

Vi ved godt det er en sjælden mulighed, når man besøger Nordkorea. Denne følelse mærker man især, når man ENDELIG står i det nordkoreanske land. Følelsen ophober sig, og man får lyst til at forevige hvert eneste øjeblik af opholdet. Men…. Hvis du bruger alt for megen tid på at justere kameraindstillingerne og fokusere gennem linsen, mister du de gyldne muligheder for rent faktisk at observere hvert eneste hjørne og detalje af landet. Detaljer som de sovjet-inspireret bygninger og de friske koreanske børn, der kommer løbende på gaden. Det er de detaljer, man ikke kan fange på et billede men også de detaljer, man ikke MÅ gå glip af!

4) Lær basale koreanske ord

Det er meget simpelt: Der findes ingen bedre måde at bryde isen med nordkoreanere, end rent faktisk at snakke med dem. Simple koreanske vendinger som ““Ann yong ha sim ni kga [hej!] “ og “Gam sa ham nida [Tak]” er enkelt at lære, men utroligt effektive og hjælpsomme. Men vær forberedt, hvis du har en sydkoreansk accent, vil de lokale ikke tøve med at rette dig.

Rejse til Nordkorea DMZ

5) Opfør dig som om du aldrig har hørt om Nordkorea

Rejse til Nordkorea skole

Mange af vores medrejsende som besøger med Nordkorea, har været forudindtaget. Alt hvad de så var “løgn” eller “sat op”. Maden i supermarkedet? Løgn! Solpanelerne på gaden? Løgn! Børn der legede på gaden? Løgn!

Ganske vist er der rygter om at Nordkorea har forberedt forestillinger og falske nyheder, men det betyder ikke nødvendigvis hver eneste lille del af landet er en løgn. En stor del af bybilledet er helt almindelige hverdagsscener, for den almene nordkoreaner. Så smid dine fordomme om Nordkorea i skraldespanden og vær forberedt på indtryk der kan hjælpe dig med at forstå landet på ny!

Det var vores 5 gode råd. Hvis du selv har et godt råd når man rejser hører vi gerne fra dig.
Hvis du føler dig klar til at rejse med til Nordkorea, så tilmeld dig en af vores næste rejser.

Om forfatteren:

Jonas har rejst til Nordkorea mange gange og har siden sit første besøg følt at Nordkorea er meget mere end krig, atomvåben og Kim Jong Un. Derfor forsøger Jonas altid at fortælle sine oplevelser med udgangspunkt i menneskerne og befolkningen i Nordkorea. Du kan læse meget mere om Jonas her