Gust

Turkmenistan er en ukendt størrelse for de fleste, og i særdeleshed hvordan landet fungerer. Hvis du nu sidder og overveje at rejse til Turkmenistan, kan en af dine overvejelser måske være: “Hvad kan jeg dog se i fjernsynet om aftenen på hotellet?”.

Turkmensk fjernsyn

Turkmenistan har som udgangspunkt 7 lokale tv kanaler, hvor det varierer fra nyhedskanaler til underholdning. Vi kan blandt andet varmt anbefale The Heritage Channel eller på lokalt sprog Miras, som broadcaster musik spillet med national instrumenter hver dag efter kl 11. Derudover er der kabel tv i de fleste hjem, hvor der er adgang til både europæiske, tyrkiske og russiske kanaler.

Pressefrihed i Turkmenistan

Umiddelbart lyder det som et fuldstændig normalt land i forhold til medierne, og der er også pressefrihed i Turkmenistan. Der er dog et lille men med hensyn til pressefriheden. Det er turkmensk lov, at der kun må fortælles gode nyheder, hvilket man kan argumentere for betyder, at der ikke er 100% pressefrihed.

Det skaber et specielt folkefærd, som i hele deres holdning til omverdenen og mennesker generelt har en meget positiv og uforbeholden åben tilgang, da man aldrig får fortalt dårligt nyt.

Vi er de gode nyheder

Da vi fik fortalt det med pressefriheden og de gode nyheder, stillede vi spørgsmålstegn ved sandheden bag. Lige indtil vi så dette klip i lokal tv, under vores rekognosceringstur, hvor både Gustav og Jonas gæste stjernede i Turkmensk tv. Hvilket vi jo må sige, at være en kanon nyhed!

Tusinde tak fordi i læser med, det betyder rigtig meget for os.

Klippet med Gustav og Jonas kan ses lige herunder👇🏽