En politikers oplevelser i Nordkorea

2018-08-23T09:00:50+00:00

I foråret var Mikkel med på vores rejse til Nordkorea. Mikkel fungerer til dagligt som lokal politiker, og hans interesse i samfund, politik og den lokale befolkning er derfor større end de flestes.  Han har været så venlig at skrive et kort indlæg om sine oplevelser i Nordkorea, og vi har fået lov at dele dem med dig.

Mikkels fortælling

En fantastisk tur i Nordkorea. Så simpelt kan det beskrives. Min hverdag i Danmark med kommunalpolitik, demokratisk åbenhed og masser af drøftelser blev sat på prøve i Nordkorea. Et land med en selvstændig selvopfattelse og helt anden kultur blev præsenteret. Jeg blev udfordret på mine tanker.
Vi blev præsenteret for det ypperste af landets stolthed – flotte hoteller, flotte monumenter, interessante bowlingbaner og skydebaner!
Vi fik danset halve nætter på hotellerne, fik tilbud om at affyre skydevåben og fik snakket med børn som præsenterede vildt flotte evner.

nordkoreansk sporvogn
en politikers oplevelser i Nordkorea

Jeg fik sat ansigter på nationen som er blevet udråbt til slyngelstat og må bare erkende, at hver gang snakken går på ”stygge Nordkorea”, så må vi ikke glemme hvert af de 25 mio. ansigter og deres hverdag. En hverdag præget af udfordringer, men også præget af en selvopfattelse der kun opfattes igennem et besøg. Befolkningen er i fuld beskæftigelse, om end de færreste opgaver giver helt mening. Befolkningen respektere dig, hvis du respektere dem. Befolkningen forholder sig til en anden kultur og historie end omverdenen.
Vi kan blive enige om, at styreformen er ulige mange andres, men vi kan ikke diskutere at Nordkoreanerne er mennesker – mennesker som fortjener anerkendelse for at leve og overleve en hård hverdag under et styre.
Jeg kan stærkt anbefale en tur med Above Borders – ikke for skydevåben skyld eller dansen, men for at sætte ansigt på noget anderledes, spændende og lidt skræmmende.

Hvis du selv vil opleve Nordkorea fra en helt ny vinkel, så læs mere om vores næste rejse til Nordkorea.

Om forfatteren:

Jonas har rejst til Nordkorea mange gange og har siden sit første besøg følt at Nordkorea er meget mere end krig, atomvåben og Kim Jong Un. Derfor forsøger Jonas altid at fortælle sine oplevelser med udgangspunkt i menneskerne og befolkningen i Nordkorea. Du kan læse meget mere om Jonas her