Forlystelsespark i Nordkorea

2018-07-21T13:57:33+00:00

På min første rejse til Nordkorea fik vi en masse forskellige kulturelle og historiske oplevelser. Den sidste aften var der dog en helt særlig begivenhed på programmet: vi skulle i TIVOLI! Den forlystelsespark, vi skulle besøge, var både den nyeste og største i Nordkorea, og vi havde hørt, de skulle have en masse vilde forlystelser hvor man rigtig kunne få trænet sine lattermuskler. Personligt havde jeg virkelig glædet mig til at skulle prøve disse forlystelser. Efter 5 dage i Nordkorea, hvor hovedet er fyldt af underlige indtryk og interessante oplevelser så jeg frem til at skulle slappe mere af.

Vi kommer hen til parken og kan se lys i alle forlystelser samt en masse glade mennesker. Både børn og voksne!

Men jeg blev slemt skuffet

Mens vi ventede på vores guide, som skulle hente billetterne, tog vi en masse billeder og snakkede om hvilken forlystelse vi ville prøve først.
Denne samtale varede dog ikke længe, for i løbet af et splitsekund forsvandt al strømmen fra parken og al latter og grin blev erstattet af et dybt suk. Vores guide kom småluntende hen til os og forklarede, at der var et par problemer med nogen af forlystelser (ja, strømmen var jo ligesom gået) så hun foreslog, at vi tog videre. Guiden forklarede efterfølgende, at det altså ikke kun var nogen men ALLE forlystelserne. Jeg blev derfor nødt til at kigge slukøret efter de store rutsjebaner og det høje gyldne tårn.

Heldigvis vidste vores guide hvordan man gør en gruppe af Europæere glade igen, så vi tog på bar i stedet. Her fik vi en lokal øl, og en meget uformel snak med vores guide. Men det er en helt anden historie.

Derfor jeg skulle afsted igen

Oplevelsen med strømmen der gik, gjorde også at jeg blev nød til at rejse til Nordkorea igen. Jeg kunne ikke klare at have set de store, flotte forlystelser uden at få lov at prøve dem. På min anden rejse til Nordkorea gik det da også væsentligt bedre.

Vi prøvede blandt andet en rutschebane hvor man ligger ned. Forlystelsen loopede selvfølgelig også undervejs, så man blev endnu mere rund forvirret end hvad godt var. Det var en skøn følelse - da man stod på jorden igen. Vi prøvede også en forlystelse der svarer til det gyldne tårn i Tivoli. "Eneste" forskel er at tårnet i Nordkorea er væsentligt højere, og den går også hurtigt på vej op. Derudover så kører den et par gange op og ned. Ja jeg var lidt en kylling da vi skulle prøve den, men jeg blev selvfølgelig nød til at give det et forsøg, når jeg et år tidligere havde stået og kigget misundeligt på samme forlystelse da strømmen gik. Og det var faktisk rigtigt sjovt!

Forlystelsespark i Nordkorea

Jeg kan ikke garantere at vi skal i tivoli på næste rejse - eller om de har åbent dag dag vi havde planlagt det. Jeg kan dog garantere at hvis du tager med på vores næste rejse til Nordkorea vil du få oplevelser udover det sædvanlige. Jeg glæder mig derfor til at rejse med dig!

Om forfatteren:

Jonas har rejst til Nordkorea mange gange og har siden sit første besøg følt at Nordkorea er meget mere end krig, atomvåben og Kim Jong Un. Derfor forsøger Jonas altid at fortælle sine oplevelser med udgangspunkt i menneskerne og befolkningen i Nordkorea. Du kan læse meget mere om Jonas her