Jeg har glædet mig utrolig meget til at kunne offentliggøre, at vi nu rejser til Rusland. Udover at det bliver vores 3. destination, så er det også en destination, som passer perfekt ind i vores mission: at åbne op for den virkelige verden. For når vi siger verden, så mener vi HELE verden, og det betyder, at vi skal dække et kæmpe geografisk område. Så hvorfor ikke tage verdens største land som vores næste destination? Så er vi da godt på vej.
Baggrunden for at vælge Rusland er dog mere nuanceret end at landet er stort. Rusland er et land, som har så utroligt mange facetter, vinkler og forskelligheder. Et land med hele 11 (!) tidszoner. Samtidig er Rusland også et land som i mange år er blevet anklaget for at holde mange ting skjult, og som indeholder en utrolig historie før, under og efter Sovjetunionens tid. I dag er Rusland et land i rivende udvikling. Et land der kæmper for mere international politisk magt, men også et land hvor kontrasten mellem byerne og livet på landet er kæmpestor. Der er altså mange spændende grunde til at rejse til Rusland. Vil du med?
Lada bil Rusland rejse

Den personlige tilknytning

Udover at Rusland er et interessant land, så er det helt personligt også et særligt land for mig. Lad mig fortælle dig hvorfor.
I perioden fra jeg var 8-14 år gammel (måske endda flere år), havde min farmor og farfar hvert år børnehjemsbørn boende. 6 uger i hver sommerferie, gjorde de alt hvad de kunne for, at disse børn kunne få en anderledes sommerferie. En ferie som de, grundet den situation børnene var født ind i, aldrig ville få muligheden for at opleve - hvis ikke det var for den forening, som mine bedsteforældre var medlem af. Alle børnene kom fra Rusland.
Dengang forstod jeg ikke helt, hvad det betød. Altså, at de kom fra Rusland og ikke havde nogen forældre, og at deres levevilkår var så forskellige fra vores. Det, jeg til gengæld forstod, var, at disse børn var nogenlunde min alder, og  det var fantastisk at have nogen at lege med hver dag om sommeren. Hvad bedste ved det hele var: de russiske drenge ville gerne spille fodbold!
På trods af at de ikke kunne snakke dansk eller engelsk - og at jeg af gode grunde ikke kunne et ord russisk - så husker jeg hver sommerferie som en kæmpe fest. Det var skønt, når de kom på besøg, og det var her, at jeg første gang (ubevidst) oplevede, at selvom man ikke kan snakke sammen og kommer fra to vidt forskellige kulturer, så er det stadig nemt at finde ligheder og fælles interesser. Vi er jo for pokker alle mennesker! Derfor var jeg stolt, når jeg kunne sige, at jeg havde en masse russiske venner.
Men alt godt har en ende. Pludselig kom "russerbørnene" ikke længere til Danmark hver sommer.
Russisk hat
Rejse til Rusland

Jeg skal til Rusland

Livet gik videre. I mange år troede jeg, at jeg aldrig ville komme til at se dem igen. Jeg vidste hverken hvordan jeg skulle komme i kontakt med dem, eller om de overhovedet kunne huske mig.
Det var indtil sidste år. En af russerne, Zhenia, kom på besøg i Danmark. Hun lærte faktisk dansk, da hun boede herovre, og det var hende jeg kaldte for min russiske storesøster.
Hun var, i forbindelse med sit job, på forretningsrejse i Skandinavien og lagde derfor vejen forbi vores hjem. Det var fantastisk at se hende, og vi snakkede om alt mellem himmel og jord.
Da hun fandt ud af, at jeg havde startet et rejsebureau, foreslog hun, at jeg kom til Rusland. Hun sagde det på en måde, som om det var det mest naturlige valg i verden. Selvfølgelig skulle jeg komme og besøge dem. Jeg kunne sove ved dem og de skulle nok tage sig af mig. Jeg var hurtigt overbevist og ganske få måneder efter, sad jeg i flyet på vej til Rusland. Som den fantastiske person hun er, havde Zhenia arrangeret både afhentning og overnatning til mig.

Mødet med bekendte og lokale

Udover at skulle opleve Rusland, ville jeg også besøge mine tidligere venner, for Zhenia var jo ikke den eneste. Tiden op til afrejse blev derfor brugt på, at komme i kontakt med så mange som muligt. Og med hjælp fra Zhenia lykkedes det! Ikke nok med, at vi fik kontakt til mange af dem, så kunne de alle huske mig, og de ville meget gerne mødes. En af mine bedste venner, André, insisterede endda på, at jeg skulle besøge dem og overnatte ved dem.
Det var simpelthen fantastisk at opleve, at selvom jeg ikke havde set André i mere end 10 år, så satte jeg mig på toget mod Bryansk med en invitation om at overnatte hos ham.
Ved ankomst til Bryansk var jeg først en smule bekymret. Gad vide om de huskede at hente mig? Hvordan ville det være at se dem igen? Jeg kunne allerede nu, gennem vinduet i toget, se hvordan byen var milevidt anderledes end prægtige Moskva, som jeg kom fra. Til min store glæde stod André klar til at tage imod mig. Han kunne stadig ikke snakke engelsk, men han kunne huske mig - og han gav mig en kæmpe krammer som bekræftede det. Herefter kørte vi til hans hjem.

Den varmeste velkomst i mit liv

Det virkede som om, vi kørte i lang tid. Jeg kunne heller ikke adskille bygningerne fra hinanden, for de lignede alle kæmpe betonblokke. Da vi endelig nåede frem, blev jeg modtaget af hele familien. Jeg havde aldrig mødt hverken hans kone eller hans børn, men alligevel var det den varmeste velkomst, jeg nogensinde har fået i mit liv. Jeg husker hvordan hans kone krammede mig og kyssede mig på kinden. Hvordan hans børn grinede, da jeg sagde "hello", fordi de aldrig havde hørt nogen snakke engelsk før. Jeg husker hvordan en ven af familien var blevet inviteret, fordi hun var nysgerrig på, at der kom en udlænding på besøg. Jeg husker, hvordan de havde dækket op med det fornemmeste middagsbord. Besøget var en af de gange, hvor jeg virkelig følte, at jeg oplevede det ægte Rusland.

I tråd med Above Borders

Hvis du har fulgt Above Borders, ved du, at vi gerne vil adskille os fra øvrige rejsebureauer. Vi vil ikke blot tage dig med til de største og flotteste monumenter. Ikke kun vise dig hovedstaden i et land og derefter efterlade dig med et indtryk af, at hovedstaden er fællesnævner for en hel nation - slet ikke i et land som Rusland. Hvis du ikke har fulgt Above Borders og denne tekst er det første du læser om os, så ved du i hvert fald nu hvad vi står for. Vi vil skubbe grænsen for, hvad der er muligt at opleve. Vi vil tage dig med helt ind i et lands hverdag. Møde lokalbefolkningen. Opleve den lokale kultur. Lære om landets historie og meget mere. Vi vil, sagt så ydmygt som muligt, give dig en oplevelse for livet. Det er derfor, at du skal rejse med Above Borders, og det er derfor, at vi nu skal rejse til Rusland.