Rusland

Verdens største land

Rusland strækker sig over 11 tidszoner, deler grænse med flere lande end nogen andre og har et meget varieret landskab og klima. Landet har et befolkningstal på 144 millioner, der deler sig i 160 forskellige etniske grupper, der hver har deres eget sprog, religion, mad og traditioner. Dette gør Rusland til et meget alsidigt land.

For at forstå det moderne Rusland og russernes mentalitet er det vigtigt at dykke ned i Ruslands historie og politik. Vi skal tilbage til zarernes tid med Ivan the Grusomme, til det russiske kejserrige, startet af Peter den Store, der fortsatte i næsten 200 år frem til revolutionen i 1917 og blev starten på Sovjetunionen.

De Syv Søstre

Rejser til Rusland

Seværdigheder i Rusland

Rusland er et meget diversificeret land med uendelige mængder af historie. Det bærer arkitekturen og diverse seværdigheder også meget præg af - hvor hvert element giver en udbredt forståelse af det russiske folkefærd. Rusland er under alle omstændigheder et seværdigt land. 

Se Ruslands seværdigheder

Ruslands historie

Den Røde Plads

Rusland er et gammelt land med mange historiske begivenheder tilknyttet sit navn. For bedre at kunne forstå hvordan landet hænger sammen i dag, er det vigtigt at få overblik over den historiske udvikling. Vi har lavet en tidslinje for den russiske historie; fra de tidlige mongolske invasioner til zarernes storhedstid, til oplysningstiden og industrialiseringen til revolutioner og krige. Alle tidsperioder viser, at Rusland har en kompleks, fascinerende og voldsom historie.

Læs om Ruslands historie

Ofte stillede spørgsmål om Rusland

Memorial

Vi forestiller os, at du gerne vil vide endnu mere om Rusland og derfor har en masse spørgsmål. Vi har prøvet at besvare de fleste her på vores side, men du er selvfølgelig også altid mere end velkommen til at kontakte os.

Ofte stillede spørgsmål om Rusland