Festival i Nordkorea

2018-09-17T09:43:24+00:00

Festival Nordkorea? Der er godt nok ikke tale om en pangdang til Roskildefestivallen. Ikke desto mindre har Nordkorea for første gang i landets historie netop afholdt festival: en øl-festival.

I 2000 opkøbte Nordkorea et britisk baserede øl bryggeri, pakkede det hele sammen og flyttede det til hovedstaden Pyongyang. Herefter begyndte de at brygge deres eget øl, som fik navnet “Taedonggang beer”.

16 år senere, blev den første øl-festival afholdt, nærmest som man kender det fra Oktoberfestival i München, med store øl, friturestegte snacks og masser af godt humør.

Umiddelbart kan det virke relativt banalt for os europærer, at der bliver afholdt en sådan festival. Men i Nordkorea var det den første af sin slags, og det er et klart tegn på at Nordkorea er blevet mere og mere åben over for den vestlige indflydelse, ligesom man har set i mange andre asiatiske lande. På en rejse til Nordkorea, oplever man denne indflydelse på nært hold, og man vil mærke en helt anden stemning end det man ellers kunne have troet muligt.

Hvis du selv har lyst til at opleve dette, så tag med på vores næste rejse eller hør et foredrag om Nordkorea. Så er der endnu flere sjove, spændende og interessante anekdoter fra dette fascinerende land.

Om forfatteren:

Jonas har rejst til Nordkorea mange gange og har siden sit første besøg følt at Nordkorea er meget mere end krig, atomvåben og Kim Jong Un. Derfor forsøger Jonas altid at fortælle sine oplevelser med udgangspunkt i menneskerne og befolkningen i Nordkorea. Du kan læse meget mere om Jonas her