Fyrværkeri i Nordkorea

2018-09-30T19:14:47+00:00

Eksisterer der fyrværkeri i Nordkorea? Det har de da ikke råd til? Det kender nordkoreanere da slet ikke til?
Det skulle man tro, men faktisk er situationen en helt anden. I Nordkorea bruger de glædeligt fyrværkeri. Uanset om det er for at fejre en vellykket militærøvelse, en helligdag eller for at fejre nytårsaften.

På min første rejse til Nordkorea havde jeg Audrey som rejseleder. Hun kommer fra Hong Kong og har været i Nordkorea flere gange. Hun har blandt andet fejret nytår i Nordkorea, og derfor har hun med egne øjne set det nordkoreanske fyrværkeri.

Nytårsaften stod Audrey og resten af hendes medrejsende på Kim Il Sung Square og skuede henover Taedong-gang floden i Pyongyang hen mod Juche Tower på den anden side af bredden. De stod her, da de var blevet fortalt, at det flotteste fyrværkeri i Nordkorea nytårsaften ville blive at se herfra – uden forstyrrelser fra høje bygninger og på en skyfri himmel.

Audrey har fortalt, at i Hong Kong kan luften godt være forurenet og fuld af skyer. Da de i Nordkorea ikke har mange fabrikker og biler på vejene, er luften generelt renere. Det gør, at fyrværkeriet er utroligt tydeligt og klart – hvilket blot gør oplevelsen endnu flottere. Udover, at fyrværkeriet er tydeligt, så er det også en helt speciel følelse at stå i et af verdens mest isolerede lande og fejre det nye år. Nytårsaften er som altid en frisk start. En start på nye udfordringer, oplevelser, lærdomme og erfaringer som vil komme i løbet af de næste 12 måneder. Når denne start foregår på en rejse til et land som Nordkorea, får du helt andre oplevelser, end hvis du havde været hjemme i vanlige rammer, og det anbefales til alle. Det giver en helt unik start på et nyt år. Et nyt år hvor du vil have et mere åbent sind, fordi det er startet med de oplevelser du har fået i Nordkorea. Oplevelser som alle har vist dig at der er mere end hvad medierne fortæller. Oplevelser der har vist dig at verdens mest isolerede land også er et land med 25 mil. mennesker som alle har en historie at fortælle og at Nordkorea også bruger fyrværkeri til at fejre festlige begivenheder, som f.eks. nytårsaften. præcis som så mange andre lande verden over gør det.

Du kan sammen med Above Borders fejre det nye år i Nordkorea på vores nytårsrejse.

Om forfatteren:

Jonas har rejst til Nordkorea mange gange og har siden sit første besøg følt at Nordkorea er meget mere end krig, atomvåben og Kim Jong Un. Derfor forsøger Jonas altid at fortælle sine oplevelser med udgangspunkt i menneskerne og befolkningen i Nordkorea. Du kan læse meget mere om Jonas her