Når du nævner Rusland, har de fleste selvfølgelig hørt om Moskva og Skt. Petersborg, men hvad med Kazan - Ruslands tredje hovedstad. På vores rejse til Rusland besøger vi alle tre byer, så i dette blogindlæg vil vi fortælle dig mere om Kazan.

Ruslands tredje største hovedstad

Kazan er hovedstaden i Tatarstan republikken i det vestlige Rusland med et indbyggertal på 1,3 millioner, hvilket gør Kazan til den sjette største by i Rusland målt på indbyggertal.
Når man går rundt i Kazan, opdager man at gadenavne både står på russisk og tatarisk. Det er fordi, republikken Tatarstan har begge sprog som modersmål. Tatarisk minder på ingen måde om russisk. Tatarisk stammer fra den tyrkiske sproggruppe, hvor det russiske sprog stammer fra den slaviske sproggruppe.

En interreligiøs by der smelter islam og kristendom sammen

Kazan er kendt for at være en blanding af orientalsk og russisk kultur, hvilket kan ses i religionen, maden, traditionerne og sproget. Regionen er befolket af omtrent lige mange antal etniske tatarer (42%), hvis primære religion er sunni islam, og etniske russere (50%), hvis primære religion er russisk ortodoks kristendom. Dette forhold er bemærkelsesværdigt, fordi det viser et vellykket og harmonisk forhold mellem muslimske og kristne folk.
Den harmoniske relation mellem de to trosretninger ses også i arkitekturen, såsom ved opførelsen af ​​Qolsharif-moskeen inde i Kazan-kreml, som er blevet ét af de største symboler på Kazan. Samtidig med dette projekt beordrede den tatariske regering om renovering af den ortodokse kirke i kreml. Denne handling afspejlede både bekræftelsen af de ​​tatarske traditioner såvel som respekten for den russiske etniske nation.

Templet for alle religioner

Et andet eksempel på hvor man ser den interreligiøse relation skinne frem i Kazan er med templet for alle religioner. Kører man en kort tur udenfor centrum, finder man et kæmpe tempel med en ortodoks kirkekuppel, en minaret, synagoge-lignende inventar og andre genstande der repræsenterer 16 af verdens største trosretninger. Projektet startede i 1992 af filantropis Ildar Khanov og er stadig under opførelse. Templet kan dog besøges af gæster.
Vi glæder os til at vise dig Kazan frem på vores sommerrejse.

Vi guider dig til flere gode og anderledes oplevelser!
Kunne du også tænke dig at opleve Kazan så se mere her.