Solen skal snart til at stå op, men min første alarm på telefonen har allerede fået mig ud af fjerene. Dagens program for turen til Nordkorea står nemlig på Pyongyang Marathon og med en mødetid på 7:30 ved Kim II Sung Stadium, skulle vi tidligt op og afsted.

Åbningsceremoni

Den tidlige mødetid skyldes, at alle deltagere skulle have udleveret løbenummer og skrives op inden, hvad der viste sig at være dagens helt store oplevelse. Nemlig, indmarchen. I ren olympiske lege stil, skulle alle løbere gå ind på et pakket Kim II Sung Stadium foran 50.000 tilskuere til præsentation. Det sus og første øjekast på denne enorme menneskemængde var helt ubeskriveligt, og det var en rigtig god kickstarter til en rask løbetur.

Man kunne løbe henholdsvis 5 km, 10 km, halvmaraton eller maraton. Jeg havde besluttet mig for blot at løbe 5 km. Derfor skulle jeg være blandt, dem som startede sidst, da min distance var den korteste. Ruten gik gennem Pyongyang by, og løbeturen i sig selv var en god måde at opleve byen på. Dog ville man ikke tro, jeg var en anden Usain Bolt på min tur, da tempoet var i den lavere ende, så her i videoen er der lige et lille rejsetip!

Afslutning

Målstregen nærmer sig med varierende hastighed af skridt, og tilskuerne på Kim II Sung Stadium kunne høres højere og højere, som man nærmede sig stadion. For anden gang på denne dag, blev man mødt med et højt og forventningsfuldt sus, da jeg og Cecilie kom løbende ind på stadion - Og dette forventningsfulde publikum skulle selvfølgelig forkæles, så derfor fik de lige en solid spurt og en stensikker sejr til mig henover målstregen.

Alt i alt, var Pyongyang Marathon en helt vild oplevelse, som jeg vil anbefale alle at gøre. Uanset om man er haj til at løbe eller ej, er det vanvittig fed rejse oplevelse at få – og hvem ved, måske jeg prøver mig med 10 km næste gang. Du kan i hvert fald allerede nu tilmelde dig næste  Pyongyang Marathon rejse lige her.

Jeg håber vi ses!

Gustav

Above Borders