Rejser til Turkmenistan

Verdens mest specielle land

Turkmenistan anses for at være et af de mere besynderlige lande i verdenen. Landet er helt anderledes skruet sammen, end hvad vi er vant til her i vesten. Dog er det også et land, som de færreste egentlig kender til, udover hvad Wikipedia kan fortælle. Det er til gengæld åbenlyst, hvorfor de færreste kender til Turkmenistan. Landet har nemlig kun omkring 12.000 turister årligt – hvor København for eksempel har omkring 10 millioner besøgende.

Og nej – Det er ikke fordi Turkmenistan er mindre end Danmark. Landet har 5 millioner indbyggere, hvoraf 1 million bor i hovedstaden Asjkhabad. Generelt er befolkningstætheden relativt stor, da 80% af landet er dækket af ørken.

En anden årsag til Turkmenistan er et meget isoleret land er internettet. Det anslås at ca. 80.000 har adgang til internet, hvilket svarer til 1,6% af landets befolkning.

På trods af at være et meget isoleret land, har Turkmenistan virkelig meget at byde på. Vidste du, at Turkmenistan har verdens 4. største beholdning af naturgas? At Turkmenistan er verdens 9. største bomuldsproducent? At det er muligt at besøge (Og stege spejlæg) ved at gas krater, som har brændt i mere end 40 år?

Disse specielle fænomener, spændende arkitektur, og anderledes kultur gør Turkmenistan til en helt unik rejsedestination – og VI vil udforske det, når VI tager på vores næste rejse.


Ofte stillede spørgsmål om rejse til Turkmenistan

Kan man rejse til Turkmenistan?

Ja, det kan man. Det er derfor vi arrangerer rejser dertil. Det er rigtigt at det kan være svært at komme dertil og det kan være svært at få godkendt visum – men det sørger Above Borders for. Så hvis du rejser med os er det altså ret ligetil. Det er netop det vi som rejsebureau sørger for.

Er det farligt at rejse til Turkmenistan?

Turkmenistan er et totalitært styre, men det er faktisk ganske sikkert at rejse dertil. Det er dog vigtigt du følger reglerne i landet og derfor er vores rejseleder altid med for at sikre du kender til dem. Du kan også læse om et par af reglerne i Turkmenistan her.

Hvad er hovedstaden i Turkmenistan?

Turkmenistan hovedstad er Asjkhabad. Det er en af verdens hvideste byer.Du kan læse meget mere om hovedstaden i Turkmenistan her.

Hvor ligger Turkmenistan?

Turkmenistan ligger I centralasien. Nord for Iran og Afghanistan, med grænser til både Kazahkstan, Uzbekistan og Tadsjikistan. Hvis du ved hvor det Kaspiske hav ligger, så skal du bare en smule sydøst, så finder du Turkmenistan.

Fortællinger fra Turkmenistan

Seværdigheder i Turkmenistan